fbpx

Trein naar Basel

Wil je met de trein naar Basel? Dankzij de ICE kun je vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem elke dag (t/m 15 juli 2024) rechtstreeks met de trein naar deze Zwitserse grensplaats. Treintickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 37,90. Daarnaast rijdt er een directe nachttrein naar Basel. Deze blijft ook na 15 juli 2024 rijden. Treintickets naar Basel worden verkocht via onder andere NS International.

Treinreis naar Basel

Als je per trein naar Basel wilt, kun je in Nederland het beste de directe trein naar Zwitserland nemen. Dat kan tot en met 15 juli 2024. Deze eindigt in Basel SBB, maar stopt ook te Basel Bad. Deze trein vertrekt elke ochtend om 8:05 uit Amsterdam en eindigt rond 14:45 uur in Basel. Zie ook de pagina met de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel. Let op: in 2024 wordt de dienstregeling geregeld aangepast, en vanaf 15 juli 2024 komt de ICE definitief te vervallen en daarom zal ook in 2025 de ICE niet naar Basel rijden. Wel zal er naar verwachting in de loop van 2024 een nieuwe directe trein naar Basel Bad komen, dat zal een trein van GoVolta zijn.

Je kunt tegenwoordig ook ‘s nachts per directe trein naar Basel. Dit kan dankzij de nachttrein Amsterdam – Zürich, die sinds 2022 weer rijdt.

Treintickets naar Basel

Je kunt vanaf zes maanden voor vertrek treinkaartjes kopen naar Basel. De goedkoopste tickets kosten € 37,90. Vaak is dit tarief niet beschikbaar en betaal je meer. Wil je geld besparen, dan is vroeg boeken noodzakelijk. Ook kan het voorkomen dat een treinticket naar Basel Bad goedkoper uitvalt. Je kunt een treinticket naar Basel kopen bij NS International, Deutsche Bahn en Trainline.

Het is slim om ook een zitplaats te reserveren. Voor vier euro extra ben je namelijk verzekerd van een zitplek. In de zomerperiode is het reserveren van een zitplaats ook verplicht.

In de zomerperiode is reserveren voor de ICE Amsterdam – Frankfurt verplicht.

Spoorknooppunt Basel

Vanuit Basel vertrekken in allerlei richtingen directe treinen. Niet alleen de trein Amsterdam – Basel doet de stad aan, maar er zijn ook rechtstreekse internationale treinen naar Milaan, Parijs en Berlijn. Daarnaast is Basel een belangrijk knooppunt voor Zwitserse binnenlandse treinen. Vanuit Basel rijdt er elk half uur een snelle trein naar Zürich. Ook Chur, Bern en Luzern zijn rechtstreeks bereikbaar. Daarnaast kun je met de trein naar Lugano en Interlaken, eveneens zonder overstappen.

Gratis openbaar vervoer in Basel

Als je verblijft in een hotel in Basel, krijg je gratis de BaselCard. Met de BaselCard kun je in de Zwitserse grensplaats gratis met de tram en bus reizen. Wel zo handig als je de stad wilt bezoeken. Bij de dierentuin van Basel krijg je 50% korting. Check dus hier de beste hotelprijzen. Goed om te weten: het gratis ov-ticket geldt alleen voor de bus en tram, en niet in de trein.

Meer treinreizen Zwitserland? Check dan onze pagina met de trein naar Zwitserland of lees ons artikel over de mooiste treinreizen in Zwitserland.

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Kuiper
2 jaren geleden

Hallo, op 25 juli willen wij met 2 personen en fiets van Utrecht naar Basel. Kunnen wij hiervoor tickets reserveren?

J. H.
1 maand geleden
Antwoord aan  Hans Kuiper

Ja, dat kan, maar de directe trein Amsterdam – Arnhem – Oberhausen – Duisburg – Düsseldorf – Köln – Mannheim – Basel SBB rijdt maar tot 15 juli. De SBB (Zwitserland) stopt namelijk met de ICE International naar Basel SBB. Dus dan moet je een ander verbinding kiezen.

Luwam
6 maanden geleden

Ik vind leuk