fbpx

Trein naar Basel

Met de trein naar Basel: tot twee rechtstreekse treinen per dag. Behalve de rechtstreekse treinen naar Basel zijn er ook dagelijks diverse treinverbindingen naar Basel met een overstap. Treintickets naar Basel zijn online te boeken via NS International, al vanaf 29 euro.

Rechtstreekse treinen
Dagelijks rijdt er een luxe ICE vanuit Amsterdam naar Basel. Behalve de ICE stopt ook de City Night Line Amsterdam – Zürich naar Basel, ook deze rijdt tot half december 2016 dagelijks. Raadpleeg hier de dienstregeling.
De treinen stoppen in Basel te Basel Bad en Basel SBB. Basel SBB is het eindstation van de ICE en eveneens het hoofdstation van de Zwitserse stad. Basel Bad is het grensstation.
Behalve de rechtstreekse trein naar Basel, zijn er ook verbindingen met overstap in Frankfurt. 

Treinprijzen
Een treinticket naar Basel is beschikbaar vanaf 29 euro. Echter dit tarief is beperkt beschikbaar en alleen in nachttreinen op basis van een zitplek (enkele reis). Een ICE treinticket Amsterdam – Basel Bad is verkrijgbaar vanaf 79 euro.Online wordt er bij NS International altijd een plek gereserveerd. Treintickets naar Basel kunnen online geboekt worden via NS International.

Europa-Spezial DB
Bij de Duitse spoorwegen kunt u vanuit Nederland een Europa Spezial treinticket boeken naar Basel Bad. Alhoewel Basel Bad in Zwitserland ligt, ziet de Duitse Spoorwegen (DB) dit toch als een Duits station. Europa Special wordt niet aangeboden bij NS International. NS International heeft wel weer andere aanbiedingen. Kijk op de website van de Duitse spoorwegen om het Europa Special treinticket naar Basel Bad te boeken.

Vanaf Basel met binnenlandse treinen verder
Vanaf Basel SBB rijden er treinen naar alle richtingen van het land. Zo rijdt er een rechtstreekse trein naar Chur, maar ook naar Interlaken, Bern, Brig, Zürich, Geneve en Lausanne. Als u verder per trein door Zwitserland wilt reizen, dan kan een Zwitserse treinpas handig zijn. Op deze pagina een overzicht van alle Zwitserse treinpassen. Op de website van Swiss Transfer Systems kunt u de treinpassen boeken. U hoeft vanuit Nederland slechts een treinticket te boeken tot Basel Bad. 

Relevante informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.