fbpx

Trein naar Basel

Wil je met de trein naar Basel? Dankzij de ICE kun je vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem elke dag rechtstreeks met de trein naar deze Zwitserse grensplaats. Treintickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 37,90. Dat kan onder andere via NS International.

Treinreis naar Basel

Als je per trein naar Basel wilt, kun je in Nederland het beste de directe trein naar Zwitserland nemen. Deze eindigt in Basel SBB, maar stopt ook te Basel Bad. Deze trein vertrekt elke ochtend omstreeks 8:05 uit Amsterdam en eindigt rond 14:45 uur in Basel. Zie ook de pagina met de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel.

Mogelijk kun je vanaf eind 2021 ook weer per nachttrein naar Zwitserland. Er zijn namelijk plannen om de nachttrein Amsterdam – Zürich nieuw leven in te blazen.

Treintickets naar Basel

Je kunt vanaf 6 maanden voor vertrek treinkaartjes kopen naar Basel. De goedkoopste tickets kosten € 37,90. Vaak is dit tarief niet beschikbaar en betaal je meer. Wil je geld besparen, dan is vroeg boeken noodzakelijk. Ook kan het voorkomen dat een treinticket naar Basel Bad goedkoper uitvalt. Je kunt een treinticket naar Basel kopen bij NS International, Deutsche Bahn en Trainline.

Het is slim om ook een zitplaats te reserveren. Voor vier euro extra ben je namelijk verzekerd van een zitplek.

Spoorknooppunt Basel

Vanuit Basel vertrekken in allerlei richtingen directe treinen. Niet alleen de trein Amsterdam – Basel doet de stad aan, maar er zijn ook rechtstreekse internationale treinen naar Milaan, Parijs en Berlijn. Daarnaast is Basel een belangrijk knooppunt voor Zwitserse binnenlandse treinen. Vanuit Basel rijdt er elk half uur een snelle trein naar Zürich. Ook Chur, Bern en Luzern zijn rechtstreeks bereikbaar. Daarnaast kun je met de trein naar Lugano en Interlaken, eveneens zonder overstappen.

Gratis openbaar vervoer in Basel

Als je verblijft in een hotel in Basel, dan krijg je gratis de BaselCard. Met de BaselCard kun je in de Zwitserse grensplaats gratis met de tram en bus reizen. Wel zo handig als je de stad wilt bezoeken. Bij de dierentuin van Basel krijg je 50% korting. Check dus hier de beste hotelprijzen. Goed om te weten: het gratis ov-ticket geldt alleen voor de bus en tram, en niet in de trein.

Meer treinreizen Zwitserland? Check dan onze pagina met de trein naar Zwitserland of lees ons artikel over de mooiste treinreizen in Zwitserland.

1 gedachte aan “Trein naar Basel”

  1. Hans Kuiper schreef:

    Hallo, op 25 juli willen wij met 2 personen en fiets van Utrecht naar Basel. Kunnen wij hiervoor tickets reserveren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *