fbpx

Trein naar Zürich

Wil je met de trein naar Zürich? Dat kan met slechts één overstap. Reis bijvoorbeeld met de ICE Amsterdam – Basel naar Zwitserland. En vervolgens in een uurtje naar Zürich. Daarnaast zijn er tal van andere verbindingen.

Per ICE naar Zürich

Wil je met de directe trein naar Zwitserland? Deze vertrekt omstreeks 8:00 uur uit Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht en Arnhem richting Duitsland. Rond 14:45 uur komt de eindbestemming Basel in zicht. Vanuit Basel rijdt er elk half uur een intercity naar Zürich. Deze doet daar minder dan een uur over. Zo ben je rond 16:00 uur in de belangrijkste plaats van Zwitserland.

Nachttrein naar Zürich

Mogelijk kun je vanaf 2022 rechtstreeks met de trein naar Zürich. Er zijn namelijk plannen om de nachttrein Amsterdam – Zürich nieuw leven in te blazen. De SBB heeft daarvoor een optie genomen om rijtuigen te huren.

Treintickets naar Zürich

Een treinkaartje naar Zürich kun je kopen bij NS International of Trainline kopen. In theorie vanaf 37,90 euro, in de praktijk betaal je vaak meer. Wil je een gegarandeerde zitplek? Die kan je voor 4 euro bij boeken. De goedkoopste treinkaartjes kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden. Wil je meer flexibiliteit? Dat kan meestal voor een paar euro extra.

Comfort van de trein

  • Reizen zonder in te checken. Vijf minuutjes voor vertrek het perron voor de trein naar Zürich op komen, is geen enkel probleem. Bij Schiphol wordt u verzocht rekening te houden met 2 uur inchecktijd.
  • Trein tot in hartje stad: De trein naar Zürich gaat rechtstreeks naar hartje stad. Het vliegveld ligt aan de rand van de stad. Vanuit het hoofdstation in Zürich rijden trams en S-Bahn treinen naar alle richtingen van de stad.
  • Zeker in vergelijking met het vliegtuig heeft de ICE ruime zitplekken. Bij vrijwel elke zitplaats is een stopcontact aanwezig. Ook zijn de treinen tegenwoordig uitgerust met wifi. Onderweg iets eten? Er is een barrijtuig aanwezig.
0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
h.m. Tesfamariam
5 jaren geleden

op zoek Trein kaartje van Rotterdam naar Zurich