fbpx

Trein Amsterdam – Basel

Met de trein naar Zwitserland? De ICE Amsterdam – Basel rijdt dagelijks. In de toekomst kun je waarschijnlijk ook rechtstreeks met de nachttrein Amsterdam – Zürich. In 6 uur en 43 minuten rijdt de trein van Amsterdam naar het Zwitserse Basel. Treintickets naar Basel per ICE zijn beschikbaar vanaf € 37,90.

Let op: in 2023 rijdt trein naar Basel een groot deel van het jaar slechts tot Frankfurt Hbf, en heeft u een extra overstap in Frankfurt Flughafen of Siegburg/Bonn nodig. In de zomerperiode is reserveren verplicht voor de ICE.

Comfort trein Amsterdam – Basel

De trein Amsterdam – Basel is van alle gemakken voorzien. Zo is er bij elke zitplek een stopcontact. Ook is de trein uitgerust met wifi. Wil je onderweg iets eten of drinken? Geen probleem. De trein is uitgerust met een bar / bistro. De trein biedt voldoende beenruimte en een goed zitcomfort. Reis je met kinderen? Dan kun je een familiecompartiment reserveren.

Service in de 1e klas

In de eerste klas kun je op extra service rekenen. Zo kun je bij de zitplek een hapje en een drankje bestellen. Ook zijn er (Duitse) kranten aanwezig. In de 1e klas heb je bovendien meer beenruimte, en zijn de zitplaatsen breder. Heb je een 1eklasticket? Dan kun je meestal in een speciale lounge wachten op de trein. Let op: sinds 2020 heb je met een Sparpreis-ticket geen toegang meer tot de DB Lounge.

Foto: Stefan Verkerk

Dienstregeling

De trein Amsterdam – Basel rijdt dagelijks. Rond feestdagen is de dienstregeling soms aangepast. In de regel vertrekt de trein rond 8:08 u uit Amsterdam Centraal. Daarna stopt de trein in Nederland te Utrecht Centraal (v. 8:37) en Arnhem Centraal (v. 9:07). Tijdens werkzaamheden vertrekt de trein Amsterdam – Basel soms eerder en kunnen de stopstations afwijken.

In Duitsland wordt er gestopt te Oberhausen Hbf, Duisburg Hbf, Keulen Hbf (of Keulen Messe/Deutz), Siegburg / Bonn, Frankfurt Flughafen, Mannheim, Karlsruhe, Offenburg en Freiburg. Daarna rijdt de trein door naar Basel. In Basel stopt de trein te Basel Bad en Basel SBB. Basel SBB wordt normaal gesproken rond 14:47 uur bereikt. Soms is de trein iets later. Zie hier de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel.

Op de route Amsterdam – Basel reed er ook een directe nachttrein. Deze is weliswaar verdwenen, maar er zijn concrete plannen om deze verbinding nieuw leven in te blazen. De bedoeling is per december 2021.

Wil je naar een Duitse bestemming? Dan kun je ook gebruik maken van de ICE Amsterdam – Frankfurt. Wie naar Zwitserland wil kan bovendien in Frankfurt overstappen op een andere ICE.

Met de trein naar het Buitenland

1 gedachte aan “Trein Amsterdam – Basel”

  1. Lina schreef:

    hallo,

    Waarom werkt de bookings site niet voor hoogsnelheidtreinen?
    asl je naar “direct boeken” gaat gebeurt vervolgens niets?

    alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *