fbpx

Metro Parijs: tickets & plattegrond

Een dag, weekend of week naar Parijs? Dan is de Parijse metro erg prettig. Parijs heeft een uitgebreid metronetwerk, maar daarnaast ook een goed busnetwerk en een RER-netwerk (stedelijke treinen). Op deze pagina vind je de metrokaart en info over de tarieven.

Tarieven ondergrondse van Parijs

  • Een los kaartje kost 1,90 euro (2017). Geld besparen? Koop dan 10 losse kaartjes in één. Dat is 14,50 euro en vaak goedkoper dan een kaart voor onbeperkt reizen.
  • Een dag onbeperkt reizen binnen Parijs stad kost 12,85 euro met de Paris Visit pas. Bij negen metroritten of meer op een dag is dit dus goedkoper dan de tien losse kaartjes in één. (Geldig in zone 1 t/m 3).

 

Voorwaarden van Metro Parijs tickets

  • Je mag met een metrokaartje binnen 90 minuten zo vaak overstappen als je wilt. Tenminste, als je binnen het metro- of RER-systeem blijft.
  • Voor de bus en de tram geldt hetzelfde tariefsysteem. Maar stap je over van de bus of de tram op de metro of de RER? Dan heb je een nieuw kaartje nodig. Je kunt wel binnen 90 minuten wel overstappen van bus op bus, van tram op tram of van tram op bus (en vice versa).
  • Een kaartje is geldig in heel de metro van Parijs, bij de RER-lijnen alleen in de stadszone van Parijs. Voor veel dingen is dat prima, maar niet als je naar het paleis Versailles wil of vanuit het centrum naar Disneyland Parijs (Marne la Vallee).
  • Je kunt een kaartje voor de metro ook kopen in het barrijtuig van de Thalys.
  • Een routeplanner van Parijs met al het openbaar vervoer van de Franse hoofdstad vind je hier.

Stations in Parijs zijn groot, met vele vertreksporen van treinen, diverse uitgangen en diverse metro en RER-verbindingen. Het is voor de onervaren reiziger soms best even zoeken waar je moet zijn. Plan dus voldoende overstaptijd in. Heb je haast? Zorg dan dat je vooraf al een kaartje hebt voor de metro. Die kan je dus ook kopen in de Thalys naar Parijs. Wil je weten wat je in Parijs kunt doen? Bekijk dan ons artikel: bezienswaardigheden Parijs.

Metrokaart Parijs:

0 0 stemmen
Artikel waardering
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kris swinnen
6 jaren geleden

heeft parijs ook aangepaste tarieven voor mindervalide, met begeleiding

WJB
6 jaren geleden

Als je niets geeft om korting op toeristische attracties in Parijs, vergeet dan de Paris Visite kaartjes. Dan kun je veel beter Mobilis kaartjes kopen. Dit zijn losse dagkaartjes die EUR 7,50 kosten voor 1-2 zones en EUR 10,00 voor 1-3 zones. Je kunt dan de hele dag onbeperkt met al het OV reizen binnen de reikwijdte van je kaartje. Dit tarief wordt niet gecommuniceerd naar toeristen (zogenaamd een ticket voor inwoners van Parijs), maar is voor iedereen te koop en te gebruiken.

Jeanette
6 jaren geleden
Antwoord aan  WJB

Kun je deze ook uit de automaat op het metro station halen?

Marie
6 jaren geleden
Antwoord aan  WJB

Bedankt voor deze tip! Wij hebben ook de Mobilis kaartjes gekocht en dat kan gewoon via de automaat. Voor het centrum van Parijs heb je aan 2 zones genoeg, dus 7,50 voor de hele dag.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Marie

Mooi. Persoonlijk kies ik altijd voor de 10 ritten kaartjes.

Anoniem
3 jaren geleden
Antwoord aan  WJB

Eerste keer dat ik dit hoor maar een vraagje als je gewoon in parijs één naar anders reist zoals de gekende toeristische plaatsen in dit meer dan 2 zones? Met andere woorden wat is één zone ?

Linda
2 jaren geleden
Antwoord aan  WJB

Is deze Mobilis kaart nu in 2022 nog steeds te koop?
Ik ga nu pas voor de eerste keer naar Parijs zie je.

Kees Augustinus
6 jaren geleden

Vraag bij het infopunt de decouvert card. Deze is geldig voor 6 dagen en je kunt alle vervoer bunnen alle zones van de stad gebruiken. Het koste ons 55 euro voor twee personen. Heerlijk vrij gevoel en alles binnen handbereik.

m
6 jaren geleden

is een 10 rittenkaart (carnet) ook voor meerdere mensen te gelijk te gebruiken?
moet het op 1dag gebruikt worden of kan je ze ook over meerdere dagen gebruiken>

Hinke
5 jaren geleden
Antwoord aan  m

jahoor dat zijn 10 losse kaartjes.als je met twee personen bent gebruik je twee kaartjes. volgende dag kun je de andere kaartjes gebruiken. Blijven gewoon geldig zolang ze niet gebruikt zijn

wilma treur
6 jaren geleden

Kun je met een elektrische rolstoel gebruik maken van de metro?

Pietje
5 jaren geleden

Er moeten echt meer plaatjes van Metro’s in, dit slaat echt nergens op

Varun
5 jaren geleden

Ik snap even het zone systeem van de ov niet. Ik verblijf binnenkort in een hotel bij Garre de Lyon. Van daar uit wil ik dus parijs gaan verkennen. Ik overweeg zo een Mobilis. maar hoe weet ik hoeveel zones ik moet hebben? (mijn plan: Montmartre, Eifel toren. Notre Dame. Louvere. Galeries Lafallete)

Vas
5 jaren geleden
Antwoord aan  Varun

Het centrum van Parijs is alllemaal 1 Zone dus kan met de dagkaart van mobille. Gare de Lyon ligt in zone 1

Metrocazar
4 jaren geleden

Dit zijn erg nuttige tips over het gebruik van de Metro in Parijs. Zelf reis ik binnen Parijs meestal met de Metro.

Misschien is ons metro-navigatie-systeem voor Parijs ook wel de moeite waard.
Je hoeft er geen app voor de installeren en het laat je (ook in het Nederlands) zien hoe je het beste naar de bekende plekken in Parijs kunt reizen.
https://www.metrocazar.com/parijs/

Mirjam
4 jaren geleden

Is alles op de kaart hierboven 1 zone?