fbpx

Trein Almelo – Berlijn

16 dec 2020 20:55

Naar Berlijn? Dat kan prima vanaf Almelo. Bijvoorbeeld per trein. De treinreis Almelo- Berlijn duurt 4 uur en 20 minuten. Onderweg hoef je niet over te stappen. Een treinticket Almelo- Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 37,90. Dat komt neer op 7 cent per kilometer.

Details trein Almelo – Berlijn

Eerste trein naar Berlijn: 6:42u
Laatste trein naar Berlijn: 16:45u
Reistijd Almelo – Berlijn: 4 uur en 20 minuten
Aantal directe treinen: 5 à 6
Aantal kilometers: 526
Goedkoopste tickets: € 37,90
Maximum tarief: € 91,60
Prijs per kilometer (va): 7 cent

Dienstregeling Almelo – Berlijn

De eerste trein uit Almelo naar Berlijn vertrekt om 6:42u. (Deze eerste trein rijdt niet dagelijks. Alleen in de periode van begin april tot begin september en niet op zondag.)
Vervolgens rijdt er ook om 8:45, 10:47 en 14:45 uur een trein, en zo elke twee uur. De laatste trein vertrekt om 16:45. Met de eerste trein kom je rond 11:22 uur aan in het hoofdstation van Berlijn, Berlijn Hbf. Vanuit Berlijn kun je vanaf 6:34 uur instappen in de trein naar Almelo.

Treinreis Almelo – Berlijn

Na Almelo rijdt de trein naar Berlijn eerst naar Hengelo, dit duurt iets meer dan 10 minuten. In Hengelo kunnen reizigers uit bijvoorbeeld Enschede, Oldenzaal en Delden instappen (zie: Trein Hengelo – Berlijn). Hengelo is tevens de laatste stop in Nederland. Na Hengelo rijdt de trein door naar Bad Bentheim, waar de Nederlandse locomotief wordt ingeruild voor een Duitse.
Ook in Duitsland stopt de trein diverse keren, bijvoorbeeld in Osnabrück (aansluiting op de trein naar Hamburg) en Hannover. Na een treinreis van 4 uur en 20 minuten wordt Berlijn Spandau bereikt. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Ostbahnhof.

Indien snelheid heel belangrijk voor je is, kun je ook overwegen om in Hannover over te stappen op de ICE naar de Duitse hoofdstad. Je bent dan ongeveer 10 minuten sneller. 

Service Trein Almelo – Berlijn

Krijg je tijdens de 526 kilometer lange treinreis honger of dorst? Aan boord van de trein is een barrijtuig waar je terecht kunt voor een versnapering. In de 1e klas is er bediening bij de zitplaats. Een deel van de rijtuigen heeft tegenwoordig wifi. Daarnaast zijn er een paar plekken met een stopcontact.

Treinticket Almelo- Berlijn

De treinprijzen variëren. In de regel kun je vanaf 6 maanden voor vertrek een treinticket Almelo – Berlijn kopen. De goedkoopste kaartjes kosten € 37,90. Dat komt neer op 7 cent per kilometer.

Last minute kan een treinticket aanzienlijk duurder zijn. Dit kan oplopen tot € 91,60 in de 2e klas. Goed om te weten: reis je met kinderen? Vergeet niet dit tijdens het boeken van de trein Almelo – Berlijn niet te vermelden. Zo krijg je direct een gratis ticket voor je kind (mits 14 jaar of jonger, alleen geldig voor eigen kind(eren) of kleinkind(eren)). Tickets kun je hier online kopen.

Zitplaats Reserveren

Als je voor de trein Almelo- Berlijn een treinticket koopt, is een gegarandeerde zitplek niet inbegrepen. Reserveren is niet verplicht, maar gezien de reistijd van 4 uur en 20 minuten wel aan te bevelen. Voor 4 euro per persoon kun je bij NS International een zitplek bijboeken.

Populaire bestemmingen vanuit Almelo 

Vanuit Almelo zijn veel bestemmingen goed per trein bereikbaar. Almelo – Dresden is bijvoorbeeld goed te doen, slechts één keer overstappen in Hannover. Ook veel andere Duitse steden zoals Hamburg, Bremen en Leipzig zijn goed per trein bereikbaar. Maar je kunt vanuit Almelo even goed naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Antwerpen, of reis per Eurostar naar Londen.

Populaire treinreizen vanuit Berlijn:

Vanuit Berlijn rijden directe treinen naar talloze bestemmingen. Onder andere onderstaande treinen doen Berlijn aan:

  • EuroCity Berlijn – Warschau
  • Railjet Berlijn – Wenen
  • ICE Berlijn – Basel
0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernard
3 jaren geleden

Als je in (de buurt van) Almelo woont zou ik adviseren om vanaf Bad Bentheim te reizen. Je kan daar gratis parkeren bij het station en op Bahn.de heb je al vanaf €17,50 een enkeltje naar Berlijn.

Bernard
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bernard

Correctie: parkeren bij station Bad Bentheim kost 8 euro per week. Nog steeds de moeite waard als je geld wilt besparen. https://www.duitslandparkeren.nl/alles-over-parkeren-in-bad-bentheim/

Bert Sitters
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bernard

@Bernard
moet je wel een auto hebben. De variabele kosten voor een autorit van Almelo naar Bad Bentheim bedragen ongeveer € 12, – + € 8, – parkeren en € 17,50 voor het treinkaartje vanaf Bad Bentheim komt neer op € 37,50. Kun je dus net zo goed in Almelo al op de trein naar Berlijn stappen een genieten van een koffie in de Bistro.

Marc de Wit
3 jaren geleden

Ik ga wel met de KLM, vanuit wet NL is dat veel sneller dan de stoptrien naar Berlijn.

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
3 jaren geleden
Antwoord aan  Marc de Wit

Maar reist u vanuit Almelo? Vanuit Almelo zal de trein sneller zijn dan het vliegtuig. U moet immers eerst naar Schiphol reizen (1 uur en 40 minuten), auto parkeren en met de bus naar de vertrekhal (20 minuten), 2 uur vooraf aanwezig zijn. En dan een uurtje vliegen , en dan nog een transfer naar het centrum maken. Dan bent u dus langer onderweg dan 4 uur en 20 minuten.