fbpx

Trein Apeldoorn – Berlijn: in vijf uur en vanaf € 37,90

19 mei 2021 11:59

Voordelig naar Berlijn? Dat kan prima vanaf Apeldoorn. Bijvoorbeeld per trein. De treinreis Apeldoorn – Berlijn duurt ongeveer vijf uur. Prettig is dat je onderweg niet hoeft over te stappen. Een treinkaartje Apeldoorn- Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 37,90. Dat komt neer op zeven cent per kilometer. Kinderen reizen bovendien (onder voorwaarden) gratis!

Belangrijke details

 • Eerste trein naar Berlijn: 6:05 uur
 • Laatste trein naar Berlijn: 16:01 uur
 • Reistijd Apeldoorn – Berlijn: 5 uur
 • Aantal directe treinen: tot 6x per dag rechtstreeks
 • Aantal kilometers: 571 km
 • Goedkoopste tickets: € 37,90
 • Maximum tarief: € 103,60
 • Prijs per kilometer (va): zeven cent

Dienstregeling

De eerste trein Apeldoorn – Berlijn vertrekt om 6:05 uur. (De eerste trein rijdt alleen in de maanden april tot begin september, en niet op zondag.) Vervolgens rijdt er ook om 8:01, 10:10 en 14:01 uur een trein, en zo elke twee uur. De laatste trein vertrekt om 16:01. Met de eerste trein kom je rond 11:22 in Berlijn Hbf aan. Vanuit Berlijn kun je vanaf 6:34 uur elke twee uur vertrekken richting Apeldoorn. 

Treinreis Apeldoorn – Berlijn

Na Apeldoorn rijdt de trein naar Berlijn eerst naar Deventer, dit duurt iets meer dan tien minuten. In Deventer kunnen reizigers uit bijvoorbeeld Zutphen, Dieren en Arnhem instappen. (Zie: Trein Deventer – Berlijn). Na Deventer rijdt de intercity Berlijn verder richting de Duitse grens. De laatste stop in Nederland is Hengelo. Ook in Duitsland stopt de trein diverse keren, bijvoorbeeld in Osnabrück (aansluiting op de trein naar Hamburg) en Hannover. Na een treinreis van vijf uur wordt Berlijn Spandau bereikt. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn Hauptbahnhof en eindbestemming Berlijn Ostbahnhof.

Wil je tien minuten reistijd besparen? Dan kun je overwegen om in Hannover over te stappen op de ICE naar de Duitse hoofdstad. Als je dit wilt, moet je wel deze reisoptie selecteren op het moment dat je een treinticket koopt.

Service aan boord:

Krijg je tijdens de 571 kilometer lange treinreis honger of dorst? Aan boord van de trein is een barrijtuig waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Reis je 1e klas? Dan is er bediening bij de zitplaats. Een deel van de rijtuigen is uitgerust met wifi. Ook zijn er per rijtuig een paar plekken met een stopcontact.

Treinticket Apeldoorn – Berlijn

De prijzen voor een treinticket variëren. In de regel kun je vanaf zes maanden voor vertrek een treinticket Apeldoorn – Berlijn kopen. De goedkoopste kaartjes kosten € 37,90, dat komt neer op zeven cent per kilometer. Lastminute zijn de treinkaartjes aanzienlijk duurder. Dit kan oplopen tot en met € 103,60 in de 2e klas maar in de praktijk betaal je bijna altijd minder.

Goed om te weten: reis je met kinderen? Vergeet niet dit tijdens het boeken van de treinreis Apeldoorn – Berlijn aan te geven. Zo krijg je direct een gratis ticket voor je kind (mits veertien jaar of jonger, alleen geldig voor eigen kind(eren) of kleinkind(eren)). Tickets kun je hier online kopen.

Zitplaats reserveren

Als je voor de trein Apeldoorn – Berlijn een treinticket koopt, is een gegarandeerde zitplek niet inbegrepen. Reserveren is niet verplicht, maar gezien de reistijd van vijf uur wel aan te bevelen. Voor € 4 per persoon kun je bij NS International een zitplek bijboeken.

Populaire bestemmingen vanuit Apeldoorn 

Vanuit Apeldoorn zijn veel bestemmingen goed per trein bereikbaar. Apeldoorn – Dresden is bijvoorbeeld goed te doen, slechts één keer overstappen in Hannover. Ook veel andere Duitse steden, zoals Hamburg, Bremen en Osnabrück zijn goed per trein bereikbaar. Maar je kunt vanuit Apeldoorn even goed naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Brussel, of reis per Thalys naar Parijs.

Populaire treinreizen vanuit Berlijn:

Vanuit Berlijn rijden directe treinen naar talloze bestemmingen. Onder andere onderstaande treinen doen Berlijn aan:

 • Berlijn – Warschau
 • Berlijn – Boedapest
 • Berlijn – München

Ook rijdt er in de zomermaanden een directe trein naar Stockholm en zijn diverse Tsjechische en Oostenrijkse bestemmingen rechtstreeks bereikbaar.

Overzicht reistijden vanuit Nederlandse plaatsen naar Berlijn

TreinverbindingOverstappen?ReistijdTreintickets?
Trein Amersfoort – BerlijnRechtstreeks5 uur en 20 minutenv.a. € 37,90
Trein Apeldoorn – BerlijnRechtstreeks4 uur en 49 minutenv.a. € 37,90
Reis Deventer – BerlijnRechtstreeks4 uur en 33 minutenv.a. € 37,90
Reis Almelo – Berlijn1x overstappen4 uur en 21 minutenv.a. € 37,90
Trein Hengelo – BerlijnRechtstreeks3 uur en 58 minutenv.a. € 37,90
Trein Zwolle – Berlijn1x overstappen5 uur en 1 minuutv.a. € 37,90
Trein Rotterdam – Berlijn1x overstappen6 uur en 39 minutenv.a. € 37,90
Trein Den Haag – Berlijn1x overstappen6 uur en 26 minutenv.a. € 37,90
Reis Utrecht – Berlijn1x overstappen5 uur en 44 minutenv.a. € 37,90