fbpx

Per trein van Hengelo naar Berlijn

19 mei 2021 11:59

Stedentrip? Zakelijke afspraak? Neem de trein Hengelo – Berlijn. Deze treinreis duurt vier uur. Onderweg hoef je niet over te stappen. Een treinkaartje Hengelo – Berlijn is verkrijgbaar vanaf € 37,90, dat komt neer op minder dan acht cent per kilometer. Kinderen reizen in veel gevallen bovendien gratis!

IC Hengelo – Berlijn

 • Eerste trein naar Berlijn: 6:55 uur
 • Laatste trein: 16:58 uur
 • Reistijd per trein Hengelo – Berlijn: 4 uur
 • Aantal directe treinen: maximaal 6 per dag
 • Aantal kilometers: 511
 • Goedkoopste tickets: € 37,90
 • Maximum tarief: € 88,60
 • Prijs per kilometer (va): minder dan 8 cent

Dienstregeling

De eerste trein Hengelo – Berlijn vertrekt om 6:55 uur (deze trein rijdt maandag t/m zaterdag, vanaf begin april tot begin september). Vervolgens rijdt er ook om 8:58, 10:59 en 14:58 uur een trein, en zo elke twee uur. De laatste trein vertrekt om 16:58. Met de eerste trein kom je rond 11:22 in Berlijn Hauptbahnhof aan. Vanuit Berlijn kun je vanaf 6:34 uur elke twee uur vertrekken richting Hengelo. 

Treinreis Hengelo – Berlijn

Na Hengelo rijdt de trein naar Berlijn eerst naar Bad Bentheim, dit duurt een kleine twintig minuten. Bad Bentheim is direct de eerste stop in Duitsland. Je kunt ook overwegen om per auto naar Bad Bentheim te rijden en dan pas in te stappen in de trein naar de Duitse hoofdstad. Dit kan voordeliger zijn.

Na Bad Bentheim gaat de trein verder in de richting van Osnabrück, hier is er aansluiting op de trein naar Bremen en op de trein naar Hamburg) en Hannover. Na een treinreis van vier uur wordt Berlijn Spandau bereikt. Daarna gaat de trein verder naar Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Ostbahnhof.

Indien snelheid heel belangrijk voor je is, kun je ook overwegen om in Hannover over te stappen op de ICE naar de Duitse hoofdstad. Je bent dan ongeveer tien minuten sneller. 

Service in de IC Berlijn

Krijg je tijdens de 511 kilometer lange treinreis honger of dorst? Aan boord van de trein is een barrijtuig waar je terecht kunt voor een versnapering. In de 1e klas is er bediening bij de zitplaats. Een deel van de rijtuigen heeft tegenwoordig wifi. Ook zijn er per rijtuig een paar plekken met een stopcontact.

Treinticket Hengelo- Berlijn

Er zijn variabele ticketprijzen. Vanaf zes maanden voor vertrek kun je een treinticket Hengelo – Berlijn kopen. De goedkoopste kaartjes kosten € 37,90. Dat komt neer op minder dan acht cent per kilometer (uitgaande van een afstand van ongeveer 511 km.) Lastminute zijn de treinkaartjes aanzienlijk duurder. Dit kan oplopen tot en met € 88,60 in de 2e klas. In de praktijk zijn de tickets echter bijna altijd goedkoper.

Goed om te weten: reis je met kinderen? Vergeet dit tijdens het boeken van de treinreis Hengelo – Berlijn niet aan te geven. Zo krijg je direct een gratis ticket voor je kind (mits veertien jaar of jonger, alleen geldig voor eigen kind(eren) of kleinkind(eren)). Tickets kun je hier online kopen.

Zitplaats reserveren

Als je voor de trein Hengelo – Berlijn een treinticket koopt, is een gegarandeerde zitplek standaard niet inbegrepen. Reserveren is niet verplicht, maar gezien de reistijd van vier uur wel aan te bevelen. Voor € 4 per persoon kun je bij NS International een zitplek bijboeken. Kies je voor de 1e klas? Dan is een zitplaatsreservering gratis.

Populaire bestemmingen vanuit Hengelo 

Vanuit Hengelo zijn veel bestemmingen goed per trein bereikbaar. Hengelo – Leipzig is bijvoorbeeld goed te doen, slechts één keer overstappen in Hannover. Ook veel andere Duitse steden, zoals Osnabrück, Dresden en Hamburg zijn goed per trein bereikbaar. Maar je kunt vanuit Hengelo even goed naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Brugge, of reis per Thalys naar Parijs.

Populaire treinreizen vanuit Berlijn:

Vanuit de Duitse hoofdstad rijden directe treinen naar talloze bestemmingen. Onder andere onderstaande treinen doen Berlijn aan:

 • Berlijn – Krakau
 • Berlijn – Praag
 • Berlijn – Wenen

Reistijden & tarieven Trein Berlijn

TreinverbindingOverstappen?ReistijdTreintickets?
Trein Amersfoort – BerlijnRechtstreeks5 uur en 20 minutenv.a. € 37,90
Trein Apeldoorn – BerlijnRechtstreeks4 uur en 49 minutenv.a. € 37,90
Reis Deventer – BerlijnRechtstreeks4 uur en 33 minutenv.a. € 37,90
Reis Almelo – Berlijn1x overstappen4 uur en 21 minutenv.a. € 37,90
Trein Hengelo – BerlijnRechtstreeks3 uur en 58 minutenv.a. € 37,90
Trein Zwolle – Berlijn1x overstappen5 uur en 1 minuutv.a. € 37,90
Trein Rotterdam – Berlijn1x overstappen6 uur en 39 minutenv.a. € 37,90
Trein Den Haag – Berlijn1x overstappen6 uur en 26 minutenv.a. € 37,90
Reis Utrecht – Berlijn1x overstappen5 uur en 44 minutenv.a. € 37,90