Trein naar Basel

Wil je met de trein naar Basel? Dankzij de ICE kun je vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem elke dag (t/m 15 juli 2024) rechtstreeks met de trein naar deze Zwitserse grensplaats. Treintickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 37,90. Daarnaast rijdt er een directe nachttrein naar Basel. Deze blijft ook na 15 juli 2024 rijden. Treintickets naar Basel worden verkocht via onder andere NS International.

Treinreis naar Basel

Als je per trein naar Basel wilt, kun je in Nederland het beste de directe trein naar Zwitserland nemen. Dat kan tot en met 15 juli 2024. Deze eindigt in Basel SBB, maar stopt ook te Basel Bad. Deze trein vertrekt elke ochtend om 8:05 uit Amsterdam en eindigt rond 14:45 uur in Basel. Zie ook de pagina met de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel. Let op: in 2024 wordt de dienstregeling geregeld aangepast, en vanaf 15 juli 2024 komt de ICE definitief te vervallen en daarom zal ook in 2025 de ICE niet naar Basel rijden. Wel zal er naar verwachting in de loop van 2024 een nieuwe directe trein naar Basel Bad komen, dat zal een trein van GoVolta zijn.

Je kunt tegenwoordig ook ‘s nachts per directe trein naar Basel. Dit kan dankzij de nachttrein Amsterdam – Zürich, die sinds 2022 weer rijdt.

Treintickets naar Basel

Je kunt vanaf zes maanden voor vertrek treinkaartjes kopen naar Basel. De goedkoopste tickets kosten € 37,90. Vaak is dit tarief niet beschikbaar en betaal je meer. Wil je geld besparen, dan is vroeg boeken noodzakelijk. Ook kan het voorkomen dat een treinticket naar Basel Bad goedkoper uitvalt. Je kunt een treinticket naar Basel kopen bij NS International, Deutsche Bahn en Trainline.

Het is slim om ook een zitplaats te reserveren. Voor vier euro extra ben je namelijk verzekerd van een zitplek. In de zomerperiode is het reserveren van een zitplaats ook verplicht.

In de zomerperiode is reserveren voor de ICE Amsterdam – Frankfurt verplicht.

Spoorknooppunt Basel

Vanuit Basel vertrekken in allerlei richtingen directe treinen. Niet alleen de trein Amsterdam – Basel doet de stad aan, maar er zijn ook rechtstreekse internationale treinen naar Milaan, Parijs en Berlijn. Daarnaast is Basel een belangrijk knooppunt voor Zwitserse binnenlandse treinen. Vanuit Basel rijdt er elk half uur een snelle trein naar Zürich. Ook Chur, Bern en Luzern zijn rechtstreeks bereikbaar. Daarnaast kun je met de trein naar Lugano en Interlaken, eveneens zonder overstappen.

Gratis openbaar vervoer in Basel

Als je verblijft in een hotel in Basel, krijg je gratis de BaselCard. Met de BaselCard kun je in de Zwitserse grensplaats gratis met de tram en bus reizen. Wel zo handig als je de stad wilt bezoeken. Bij de dierentuin van Basel krijg je 50% korting. Check dus hier de beste hotelprijzen. Goed om te weten: het gratis ov-ticket geldt alleen voor de bus en tram, en niet in de trein.

Meer treinreizen Zwitserland? Check dan onze pagina met de trein naar Zwitserland of lees ons artikel over de mooiste treinreizen in Zwitserland.

This post was last modified on 5 december 2023 17:29

Share

Recent Posts

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

4 dagen terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

5 dagen terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

1 week terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug

Hogesnelheidstesten Flevoland van de baan

De langdurige testperiode voor hogesnelheidstreinen op de Hanzelijn en Flevolijn gaat definitief niet door. In…

2 weken terug