Trein naar Basel

Wil je met de trein naar Basel? Dankzij de ICE kun je vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem elke dag rechtstreeks met de trein naar deze Zwitserse grensplaats. Treintickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 37,90. Dat kan onder andere via NS International.

Treinreis naar Basel

Als je per trein naar Basel wilt, kun je in Nederland het beste de directe trein naar Zwitserland nemen. Deze eindigt in Basel SBB, maar stopt ook te Basel Bad. Deze trein vertrekt elke ochtend omstreeks 8:05 uit Amsterdam en eindigt rond 14:45 uur in Basel. Zie ook de pagina met de dienstregeling van de ICE Amsterdam – Basel. Let op: in de zomer van 2023 is er vaak een extra overstap nodig te Frankfurt Flughafen.

Je kunt tegenwoordig ook ‘s nachts per directe trein naar Basel. Dit kan dankzij de nachttrein Amsterdam – Zürich, die sinds 2022 weer rijdt.

Treintickets naar Basel

Je kunt vanaf 6 maanden voor vertrek treinkaartjes kopen naar Basel. De goedkoopste tickets kosten € 37,90. Vaak is dit tarief niet beschikbaar en betaal je meer. Wil je geld besparen, dan is vroeg boeken noodzakelijk. Ook kan het voorkomen dat een treinticket naar Basel Bad goedkoper uitvalt. Je kunt een treinticket naar Basel kopen bij NS International, Deutsche Bahn en Trainline.

Het is slim om ook een zitplaats te reserveren. Voor vier euro extra ben je namelijk verzekerd van een zitplek. In de zomerperiode is het reserveren van een zitplaats ook verplicht.

In de zomerperiode is reserveren voor de ICE Amsterdam – Frankfurt verplicht.

Spoorknooppunt Basel

Vanuit Basel vertrekken in allerlei richtingen directe treinen. Niet alleen de trein Amsterdam – Basel doet de stad aan, maar er zijn ook rechtstreekse internationale treinen naar Milaan, Parijs en Berlijn. Daarnaast is Basel een belangrijk knooppunt voor Zwitserse binnenlandse treinen. Vanuit Basel rijdt er elk half uur een snelle trein naar Zürich. Ook Chur, Bern en Luzern zijn rechtstreeks bereikbaar. Daarnaast kun je met de trein naar Lugano en Interlaken, eveneens zonder overstappen.

Gratis openbaar vervoer in Basel

Als je verblijft in een hotel in Basel, dan krijg je gratis de BaselCard. Met de BaselCard kun je in de Zwitserse grensplaats gratis met de tram en bus reizen. Wel zo handig als je de stad wilt bezoeken. Bij de dierentuin van Basel krijg je 50% korting. Check dus hier de beste hotelprijzen. Goed om te weten: het gratis ov-ticket geldt alleen voor de bus en tram, en niet in de trein.

Meer treinreizen Zwitserland? Check dan onze pagina met de trein naar Zwitserland of lees ons artikel over de mooiste treinreizen in Zwitserland.

This post was last modified on 4 juni 2023 12:21

Bekijk reacties

  • Hallo, op 25 juli willen wij met 2 personen en fiets van Utrecht naar Basel. Kunnen wij hiervoor tickets reserveren?

Share

Recent Posts

Arriva wil treindienst (Groningen -) Amsterdam – Parijs, 2x per dag

Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent…

8 uur terug

Nightjet naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in Oostenrijkse tunnel

Vanwege een brand in een tunnel hebben Oostenrijkse hulpdiensten vannacht 151 reizigers uit de Nightjet…

8 uur terug

Boete voor NS vanwege uitgedunde dienstregeling

NS krijgt een maximale boete van 1,5 miljoen euro opgelegd omdat de spoorvervoerder de dienstregeling vorig jaar…

2 dagen terug

Amsterdams treinverkeer voorlopig uit Utrecht geregeld

Sinds maandagmorgen wordt het treinverkeer in en rond Amsterdam vanuit Utrecht geregeld. Deze uitwijklocatie draait stabiel…

2 dagen terug

OVpay nu volledig uitgerold in Nederland

Reizen met het OV kan nu ook in de regio Rotterdam met de bankpas. Vanaf…

2 dagen terug

Eurostar blijft hoop houden op directe trein Amsterdam – Londen

Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om…

3 dagen terug