fbpx

Accountantsbureau onderzoekt GVB

11 apr 2012 13:26

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft accountantsbureau BDO ingeschakeld om na te gaan of het bedrijf betrokken is bij een miljoenenfraude. Dat er een onderzoek kwam was al bekend, maar nu heeft het GVB bekendgemaakt welke partij dit onderzoek gaat doen.

Twee weken geleden schreef De Telegraaf dat bij het GVB voor miljoenen euro´s aan fraude is gepleegd, vooral rond de invoering van de OV-chipkaart. Een aantal GVB´ers zou zich hebben verrijkt ten koste van het bedrijf, dat grotendeels wordt gefinancierd met belastinggeld. De top zou op de hoogte zijn geweest, maar niet hebben ingegrepen.

De directie heeft alle aantijgingen ontkend. De gemeente, die honderd procent van de aandelen bezit, vroeg het GVB om opheldering. Het bedrijf meldde vorige week woensdag dat het een onafhankelijk onderzoek instelt en dat dit onderzoek over een maand klaar moet zijn.

Het GVB heeft de deadline overigens verschoven en verwacht dat het onderzoek nu binnen vijf weken is afgerond. Directeur Bart Schmeink zegt te verwachten dat alle feiten naar boven komen. "Wat mij betreft blijft niets onaangeroerd." De leidinggevenden zijn niet geschorst, wel heeft het ministerie van infrastructuur een consultant teruggeroepen vanwege de berichtgeving.

(c) Novum