fbpx

België negeert Schultz omtrent Fyra

19 jul 2012 13:09

Het lukt minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) niet in contact te komen met haar Belgische collega Paul Magnette. Ze heeft vragen in een conflict over de aanschaf van een nieuwe trein en heeft premier Mark Rutte (VVD) gevraagd contact op te nemen met de Belgische premier Elio Di Rupo, schrijft het AD donderdag.

België zou een nieuwe Fyra-trein bestellen voor een snelle lijn tussen Den Haag en Brussel, maar dat is nog niet gebeurd. “We hebben brieven gestuurd en zijn voicemail ingesproken. Tot op heden zonder resultaat. We krijgen hem niet te pakken”, zegt een woordvoerder van Schultz in de krant.

De Belgische spoorwegen, die het treinstel moeten bestellen, hebben eerder laten weten geen heil in de verbinding te zien. De dienst zou nooit rendabel zijn.

Het treinstel is niet het enige twistpunt tussen Nederland en België. De Belgen dreigen Nederland voor de rechter te slepen omdat de Hedwigepolder niet zoals afgesproken onder water is gezet. Ook een ruzie over het doortrekken van een spoorlijn tussen België en Duitsland door Limburg is nog niet beslecht. De Belgische minister was ook voor de krant niet bereikbaar. Op een verzoek voor een interview werd niet gereageerd.

(c): Novum / Foto: Matijs Bakker