fbpx

Benoeming Engelhardt Robbe tot directeur NS

29 jun 2010 10:16

Drs Engelhardt M. Robbe RA (54) is per 1 oktober 2010 benoemd tot directeur NS. Hij zal in 2011 drs Marcel Niggebrugge opvolgen die dan met pensioen gaat als directeur financiën. De directie wordt nu gevoerd door ir Bert Meerstadt MBA, drs Marcel Niggebrugge en ir Merel W.L. van Vroonhoven MBA. De Centrale Ondernemingsraad ondersteunt de benoeming van Robbe.

Wim Meijer, voorzitter Raad van Commissarissen: “Wij menen dat Engelhardt Robbe, met zijn solide financiële profiel en zijn internationale ervaring, een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ambities van NS en wij zien uit naar zijn komst.”

Loopbaan
Engelhardt Robbe studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen en volgde aansluitend de postdoctorale accountantsopleiding. Na zijn studie, in 1979, trad hij in dienst bij Shell waar hij een breed scala aan functies vervulde op met name financieel economisch gebied, zowel op de hoofdkantoren in London en Den Haag en bij diverse binnen- en buitenlandse werkmaatschappijen. Onder andere als financieel directeur voor Shell in het Verenigd Koninkrijk en de Europese exploratie en productie organisatie. In 2007 werd Robbe verantwoordelijk voor de strategische planning van Shell. Gedurende zijn loopbaan heeft hij commissariaten en andere toezichthoudende functies vervuld in commerciële, non-profit en charitatieve organisaties, o.a. als commissaris van de NAM en lid van de raad van toezicht van diverse educatieve instellingen.

Klant centraal
Engelhardt Robbe ziet uit naar zijn nieuwe functie:. “NS is een dynamisch bedrijf dat midden in de samenleving staat. Dit spreekt mij aan. Graag wil ik als directeur financiën bijdragen aan een verdere uitbouw van NS in het belang van alle betrokkenen waarbij de klant voor mij centraal staat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *