fbpx
Foto: (c) DB

Duitse spoorwegen (DB) staakt in het weekeinde

17 okt 2014 10:56

UPDATE 18 oktober. Machinisten van de Duitse spoorwegen (DB) staken opnieuw. De staking voor reizigerstreinen is in de nacht van vrijdag op zaterdag om twee uur van start gegaan en duurt tot maandagmorgen vier uur. Ook het treinverkeer tussen Nederland en Duitsland ondervindt hinder van de staking van Deutsche Bahn.

  • Treinen die zeker niet zullen rijden, worden geschrapt in de reisplanner van Deutsche Bahn. Er geldt een negatief reisadvies gedurende de staking. Tickets kunnen worden omgewisseld.
  • Bekijk alle berichten over de stakingen bij Deutsche Bahn.

De volgende treinen rijden vanuit Nederland zeker niet naar Duitsland:

  • Intercity Amsterdam – Berlijn rijdt slechts tussen Amsterdam en Bad Bentheim
  • ICE  Amsterdam – Basel vervalt

Ook overige treinen kunnen uitvallen. Dat geldt zowel voor regionale treinen, nachttreinen als andere ICE-treinen.

Woensdag staakten de machinisten van de Duitse spoorwegen ook al. Treinen die zeker zullen uitvallen zullen in de reisplanner van DB geschrapt worden. Afgelopen woensdag ondervond ook het regionaal treinverkeer hinder. Zo reden er vanuit Heerlen geen treinen naar Duitsland en vanuit Enschede minder vaak. De regionale treinen vanuit Venlo en Groningen naar Duitsland reden toen normaal. 

De staking bij het goederenvervoer is al vrijdagmiddag gestart. Volgens GDL-voorman Claus Weselsky moeten de Duitse spoorwegen "eindelijk hun blokkade (van het overleg) over de rug van hun klanten beëindigen en met de GDL praten over de loonvoorstellen voor het treinpersoneel.´´ De werkgever weet dat we bereid zijn om bij onderhandelingen ook toezeggingen te doen, aldus de vakbondsleider.

Directielid Ulrich Weber van Deutsche Bahn noemde de staking van woensdag "ongehoord´´.