fbpx
Foto: (c) ProRail

Extra storingsploegen bij ProRail voor storm

Extra storingsploegen moeten spoorbanen zo snel mogelijk vrijmaken als er tijdens de najaarsstorm bomen en takken op het spoor vallen. Ook staan wegsleeplocomotieven gereed om treinen meteen weg te halen als ze stranden, meldt ProRail.

De spoorbeheerder neemt deze maatregelen, omdat veel bomen nog vol in blad zitten en daardoor de kans bestaat dat takken op het spoor of op de bovenleiding vallen. Daarnaast staan extra ploegen paraat om eventuele bliksemschade te herstellen.

ProRail waarschuwt treinreizigers dinsdag dat door de harde wind ook meer bladeren op het spoor vallen, met extra gladheid en vertraging tot gevolg. Platgereden en vochtige bladeren hechten zich aan de rails, waardoor treinen grip verliezen en bijvoorbeeld minder snel kunnen optrekken.

NS rijdt dinsdag volgens de normale dienstregeling. Op de luchthaven Schiphol is dat anders. Zo heeft KLM diverse vluchten uit voorzorg geannuleerd. In een deel van Groot-Brittannië heeft de storm dinsdag inmiddels al voor problemen gezorgd. Het treinverkeer in onder andere Wales is ontregeld. 

Vorig jaar zorgde een stevige herfststorm ervoor dat het treinverkeer in heel Noord-Nederland en rond Amsterdam urenlang plat lag.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: archief / ProRail