fbpx

FlixBus zet trein-startup Locomore terug op de rails

17 aug 2017 13:08

Het bleek voor Locomore moeilijker te zijn dan gedacht: het opzetten van een succesvolle rendabele treinverbinding. In december vorig jaar startte Locomore met een trein Berlijn – Stuttgart, maar al in mei kwam de trein-starup in de financiële problemen. Na het faillissement van de trein-startup, maakt nu vervoersbedrijf LEO Express een doorstart met Locomore. Daarbij wordt er samengewerkt met Flixbus, die de treinkaartjes gaat verkopen.

 

Een treinkaartje Stuttgart – Berlijn is beschikbaar vanaf 9,90. De kaartjes worden verkocht via Flixbus.nl. Korte routes zullen er al treinkaartjes zijn vanaf € 5. André Schwämmlein, FlixBus-oprichter en Managing Director: “FlixBus is inmiddels een internationaal bekend merk. In de laatste jaren hebben we bewezen, dat mobiliteit niet duur hoeft te zijn als men de juiste bezettingsgraad bereikt. We zijn ervan overtuigd dat we via het FlixBus-platform het nodige aantal aan klanten zullen winnen om een langdurig aanbod mogelijk te maken. Tegelijkertijd profiteren we door intermodale integratie in ons busnetwerk van nieuwe klantgroepen voor de FlixBussen.”

Sinds 2015 werkt FlixBus in Tsjechië met de privé-vervoerder LEO Express samen. Peter Köhler, CEO van LEO Express: “We geloven in het product Locomore. Samen met FlixBus willen wij twee langdurige en duurzame vervoersmiddelen multimodaal verbinden.”  Ook in Oostenrijk cross-linkt FlixBus haar buslijnen sinds 2013 succesvol met de private treinvervoerder WESTbahn.

Deze samenwerkingen met de spoorwegen bundelt het bedrijf nu in de nieuw opgerichte onderneming FlixTrain GmbH. André Schwämmlein: “Intermodale concepten zoals de combinatie van bus en trein werkt nu al goed in andere landen.” Daarmee wordt Flixbus een steeds grotere concurrent voor Deutsche Bahn. Deutsche Bahn biedt overigens ook een intermodaal concept aan, waarbij de Intercity Bus de trein aanvult.

0 0 stemmen
Artikel waardering
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter Smit
6 jaren geleden

Prachtig resultaat. Heel veel succes gewenst

dries molenaar
6 jaren geleden

Hoelang zullen de prijzen zo blijven?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Best kans dat die lang blijven, maar wel in een hele beperkte beschikbaarheid, als lokkertje.

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Wat is de route van deze trein? Enig nut voor Nederlanders?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Nee, niet direct. Stuttgart – Berlijn. Flixbus is internationaal actief. Het nieuws is dat ze nu meer en meer met de treinmarkt gaan bemoeien.

dries molenaar
6 jaren geleden

We kunnen nog even verder dromen…
Dan zou men eerdaags Utrecht-Frankfurt moeten gaan rijden. Maar waarschijnlijk is Nederlands spoor te duur en te druk.
Nog veel beter zou zijn dat SNCF met hun goedkope TGV van Val-de Marnee naar Brussel/Amsterdam zou gaan rijden.

Costnix
6 jaren geleden

Doet mij denken aan Lovers Rail, die met afgetrapte NS 2200 diesels en Belgische M2 ruituigen van Amsterdam CS naar IJmuiden (Kennemertrand Expres) en naar Lisse (Keukenhof Expres) reed.
Een faliekante mislukking

Denny Crane
6 jaren geleden

Kansloos. Laat het maar gewoon aan de DB over…