fbpx

Geen reiskosten student meer na defect OV-chipkaart

22 dec 2013 11:49

Studenten draaien vanaf 1 januari niet meer op voor de reiskosten als hun OV-chipkaart kwijt, gestolen of defect is. Studenten die nog een geldig zogenoemd studentenreisproduct hadden, krijgen in dat soort gevallen een tijdelijke vervanging.

Dit meldt de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond Jorien Janssen zaterdag in televisieprogramma Kassa.

Dagelijks gaat het om vier- tot vijfhonderd studenten die een nieuwe OV-chipkaart aanvragen omdat hun kaart defect, gestolen of kwijt is. De eerste negen werkdagen waarin ze wachten op de nieuwe kaart, moeten ze nu nog zelf opdraaien voor de reiskosten. Dit kan ze soms honderden euro´s kosten.

Met het nieuwe ´tijdelijke studentenreisproduct´ kunnen studenten binnen een uur verder reizen. Om het tijdelijke studentenreisproduct te gebruiken moeten ze wel eerst een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen. Vervolgens kunnen ze via studentenreisproduct.nl een aanvraag voor een tijdelijk studentenreisproduct indienen.

De studenten moeten ondertussen ook direct een vervangende kaart aanvragen via de Klantenservice OV-chipkaart. Het tijdelijke studentenreisproduct is zeven dagen geldig vanaf het moment dat het klaarstaat op de ophaalautomaat en verloopt vanzelf.