fbpx
(c) Stefan Verkerk

Geen treinen van en naar Schiphol door kapotte bovenleiding

24 jan 2024 21:20

Van en naar Schiphol rijden geen treinen door een kapotte bovenleiding, meldt de NS. Dit duurt naar verwachting tot 22.30 uur.

Twee treinen zijn gestrand tussen Hoofddorp en de Amsterdamse luchthaven, passagiers worden uit de treinen gehaald, zegt een woordvoerster van NS.

Naast de sporen die hinder hebben van de defecte bovenleiding worden er ook werkzaamheden uitgevoerd op andere sporen. Van de vier sporen op Schiphol waren er immers twee al buiten dienst vanwege werkzaamheden. Dit maakt volgens de woordvoerster van de NS dat er helemaal geen treinverkeer mogelijk is van en naar Schiphol. De vervoerder raadt reizigers aan om gebruik te maken van ander openbaar vervoer, zoals de metro.

Het is niet het eerste spoorprobleem deze week: maandagavond werd het spoor rond Utrecht geteisterd door een stroomstoring. Die storing duurde de hele avond.

6 gedachten aan “Geen treinen van en naar Schiphol door kapotte bovenleiding”

 1. Baardstaart schreef:

  Als je naar Schiphol moet om te vliegen voor vakantie of zakenreis kan je beter kapitalen betalen aan een parkeerplaats of een Schipholtaxi dan denken dat het OV een betrouwbare manier is om daar te komen.

  “De vervoerder raadt reizigers aan om gebruik te maken van ander openbaar vervoer, zoals de metro.”

  Goh sinds wanneer rijdt er een metro naar Schiphol..

  1. Anoniem schreef:

   Tja de vervoerdes zijn niet altijd even slim
   infrastructuur is vaak onbetrouwebaar
   kaartjes kosten een rib uit je lijf

   en een meto naar schiphol? dat wil ik wel

  2. Dries Molenaar schreef:

   Uit veel steden zijn er Schiphol taxi’s Met een gezelschap is dat toch al aan te raden. Vier kaartjes kosten ook al goud geld.

   1. Anoniem schreef:

    Behalve als meerderen in je gezelschap een NS-abonnement hebben. Alleen voltarief is echt duur.

  3. Anoniem schreef:

   Metro vanuit Amsterdam Centraal naar zuid en dan de bus? Vanuit Sloterdijk rijdt er ook een bus naar Schiphol of Amsterdam Arena, Lelylaan… Er zijn genoeg opties

 2. Dries Molenaar schreef:

  Wat een afgang. In november leek het al een station in oorlogsgebied met vele 100-den vluchtelingen op de perrons die per se in een veel te kleine trein mee wilden. Nu lijkt het mij nog erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *