fbpx

In 2016 meer hogesnelheidstreinen Duitsland – Frankrijk

De Deutsche Bahn (DB) en de Franse spoorwegen (SNCF) willen vanaf dienstregeling 2016 meer TGV en ICE treinen inzetten tussen Frankrijk en Duitsland. Dat hebben de beide ondernemingen dinsdag bekend gemaakt op Innotrans, de Europese vakbeurs voor de spoorsector.

Zo rijden er tussen Parijs en Frankfurt nu nog vier a vijf hogesnelheidstreinen per dag. Dat worden er in 2016 zes. Tussen Parijs en Stuttgart wordt het aantal treinen uitgebreid van vier naar vijf. Daarnaast moet de reistijd naar Stuttgart met een half uur worden verkort. In de dienstregeling 2013 werden de normale TGV´s Parijs – Stuttgart al vervangen door dubbeldekstreinen. Van de treinen Parijs – Stuttgart rijdt er dagelijks één door naar München. Verder is er een trein Frankfurt – Marseille.

Sinds de start in 2007 hebben de SNCF en DB al 10 miljoen reizigers tussen beide landen vervoerd. De treinen rijden via de LGV Est. Vorige maand augustus alleen al stapten er 200.000 reizigers in een hogesnelheidstrein tussen Frankrijk en Duitsland.

Er rijden ook hogesnelheidstreinen via de LGV Nord. Dat zijn de Thalys-treinen Parijs – Keulen en Parijs – Essen. Die treinen vallen buiten dit samenwerkingsverband. Er is echter ook slecht nieuws voor de treinreizigers tussen Duitsland en Frankrijk: de City Night Line-treinen naar Parijs zullen per half december verdwijnen.