fbpx

In beeld: Vrijheidstrein omgebouwd bij Nedtrain Tilburg

24 mrt 2010 13:34

In Tilburg is door Nedtrain een Mat ´64 treinstel bestickerd om vanaf 31 maart als vrijheidstrein te gaan rondrijden. Het gaat om treinstel 520. De vrijheidstrein is een initiatief van NS en Nationaal Comité 4 en 5 mei. Op 31 maart zal Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander de trein in gebruik nemen.

Het Mat ´64 treinstel heeft de nodige aanpassingen gekregen om vanaf 31 maart als vrijheidstrein te kunnen rondrijden. Deze aanpassingen zijn verricht in de werkplaats van Nedtrain Tilburg. Het filmpje bij dit artikel laat zien hoe het treinstel is omgetoverd tot vrijheidstrein. Behalve dat de trein is bestickerd is ook  het interieur van de trein aangepast. Zo heeft de trein verschillende gekleurde coupés gekregen waarin de reiziger bewust gemaakt wordt van het thema vrijheid. 

De trein zal van maandag tot en met vrijdag in de normale dienst rijden, en in het weekend zal de trein verschillende plaatsen aan doen met een programma bestaande uit lezingen, theater, documentaires.

De revisietermijn van het treinstel loopt nog tot 20 mei, waardoor het stel hoogstwaarschijnlijk in zijn nieuwe jasje terzijde zal gaan.