fbpx

Internationale treinreizigers verrast door Belgische treinstaking

03 okt 2012 17:27

In het station Brussel Zuid, het drukste station van België, zijn dinsdag honderden internationale reizigers verrast door de staking van de Belgische spoorwegen (NMBS). Om de reizigers op weg te helpen rijden er naar diverse bestemmingen bussen.

Er rijden ook geen treinen tussen Nederland en België. Daardoor is het Limburgse grensstation Eijsden onbereikbaar per trein. Reizigers binnen Nederland dreigden aanvankelijk ook last te krijgen van de staking. Op het laatste moment heeft NS echter vervangende treinen weten te regelen tussen Amsterdam en Roosendaal, die compenseren het wegvallen van de InterCity Brussel. Volgens de Belgische media zijn er vanuit Brussel enkele bussen ingelegd om gestrande reizigers richting Nederland te helpen.

Daarnaast reden er bussen tussen Brussel en Aken en tussen Brussel en Lille. Vanuit Lille konden reizigers hun reis per Eurostar of TGV vervolgen naar Londen, Parijs of andere Franse bestemmingen. In Brussel Zuid worden internationale reizigers op weg geholpen door personeel van Eurostar en Thalys.

Donderdag zal het treinverkeer in België weer volledig worden opgestart.