fbpx

NS geeft geld terug aan gedupeerde reizigers brand Utrecht

Treinreizigers die gedupeerd zijn door de brand vrijdagavond bij de verkeersleiding in Utrecht, krijgen van de Nederlandse Spoorwegen hun geld terug. Dat meldt de NOS.

Er is geen officiële regeling, maar de NS zegt dat er met coulance zal worden gekeken. Zo wordt het treinkaartje vergoed en kan een eventueel gekochte maaltijd tot vijftien euro worden gedeclareerd. Mensen die niet met de bus konden, kunnen hun taxikosten vergoed krijgen. Degenen die zijn opgehaald, kunnen een kilometervergoeding in rekening brengen.

Wie meer dan een uur opgesloten heeft gezeten in een stilstaande trein kan bovendien vragen om een tweede klasse NS-dagkaart. Reizigers moeten de originele facturen en treinkaartjes opsturen naar de NS Klantenservice. Er wordt per geval bekeken of de claim terecht is en of er wordt uitgekeerd. Hoelang dat gaat duren, is nog niet duidelijk.

Door de brand reden er vrijdagmiddag vanaf 16:20 uur geen treinen van en naar Utrecht. Duizenden mensen moesten alternatief vervoer regelen. NS adviseerde reizigers om zo mogelijk op eigen gelegenheid vervangend vervoer te zoeken. Pas zaterdagmiddag kwam het treinverkeer weer gedeeltelijk op gang. Zondag reden alle treinen weer.