fbpx

NS Poort betrokken bij bouw Mondriaan college

08 jun 2009 18:38

NS Poort en aannemersbedrijf Boele & van Eesteren hebben vandaag het contract ondertekend voor de bouw van een pand voor het Mondriaan College bij station Den Haag Hollands Spoor. Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van ca. 10.000m2 en komt tussen het spoor en de Waldorpstraat. NS Poort realiseerde eerder een pand voor het ROC Nijmegen en startte eind vorig jaar met de bouw van een school voor het ROC Aventus bij station Zutphen.

Het past in de visie van NS om scholen te realiseren bij het station. Een dergelijke ontwikkeling draagt bij aan de leefbaarheid en sociale veiligheid in een stationsgebied en zorgt bovendien voor een levendige omgeving. Door een mix van functies zoals wonen, werken, winkelen en leren te creëren in stationsgebieden, probeert NS deze gebieden aantrekkelijk te maken en houden.

De start bouw voor het pand voor het Mondriaan College is gepland in september van dit jaar. In maart 2011 wordt het pand volgens planning opgeleverd. De school is een ontwerp van LIAG Architecten uit Den Haag en biedt plaats aan 1200 tot 1500 leerlingen van onder andere de domeinen Techniek, Zakelijke Dienstverlening en Mens & Maatschappij. Het pand vormt voor het Mondriaan College fase 2 van een uitbreiding. De nieuwbouw wordt met een loopbrug verbonden met fase 1 van de uitbreiding, aan de andere kant van de Waldorpstraat.

Bijzonder is verder dat het pand boven de HTM-tunnel gebouwd wordt en ook over een relaishuis van het spoor. NS Poort heeft nog meer plannen bij Den Haag Hollands Spoor en heeft bovendien lopende ontwikkelprojecten bij Den Haag Centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *