fbpx
Foto: NS / archief

NS positief over gesloten poortjes Amsterdam

25 sep 2017 10:21

De Nederlandse Spoorwegen zijn positief over de driedaagse proef met gesloten poortjes op Amsterdam Centraal. Dat zegt het spoorbedrijf in een eerste reactie na de proef. De bedoeling is dat in december de poortjes definitief zullen sluiten. Nu al zijn de poortjes standaard na 23:00 uur gesloten.

Tijdens de driedaagse proef zette NS ruim 40 extra medewerkers in om reizigers te assisteren. “Maar de meeste reizigers passeerden de dichte poortjes zonder problemen” zegt NS. Alhoewel NS positief is, volgt er nog een uitgebreidere evaluatie. Daarna wordt besloten of de poortjes definitief in december sluiten.

Vorige week kondigde NS aan dat het de bedoeling is dat dit najaar de poortjes sluiten op alle grote stations. Maar of dat lukt is maar zeer de vraag. In Utrecht Centraal wil NS alleen de poortjes sluiten als de promenade parallel aan de stationshal toegankelijk is. En daar staat nu een steiger die pas in het eerste kwartaal van 2018 wordt weggehaald. “Het heeft acht weken gekost die op te bouwen en die tijd is ook weer nodig hem af te breken” vertelde een woordvoerder van aannemer BAM tegenover het AD.

Voor Den Haag Centraal is er juist een meevaller. Aanvankelijk werd gedacht dat de poortjes pas in 2019 na een verbouwing gesloten konden worden. Nu denkt NS dat de smalle perrons geen obstakel vormen en de poortjes al dit jaar gesloten kunnen worden.

6 gedachten aan “NS positief over gesloten poortjes Amsterdam”

 1. Henk schreef:

  Dat NS positief is, konden we van tevoren al aan zien komen. NS had deze conclusie namelijk al getrokken voordat de proef überhaupt was begonnen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat is iets tekort door de bocht, maar het is inderdaad niet heel verrassend. Uiteindelijk gaan de poortjes toch dicht, maar het kan wel zo zijn dat resultaten van een proef aanleiding geven om kleine dingen fine te tunen. Na de eerdere proef in Utrecht is er in elk geval niet een soortgelijk bericht de wereld in geholpen.

  2. dries molenaar schreef:

   Zo te lezen wist u van te voren dat u deze opinie zou verkondigen. Bij tegenmensen is er namelijk altijd een krankzinnige tegen-‘gedachte’

 2. Costnix schreef:

  Ach, het is weer een “Wij van WC Eend adviseren WC Eend!”

 3. Ferdinand schreef:

  Je bent OP een station en niet IN een station.

 4. Jan de Geus schreef:

  Vorige week paar keer op Amsterdam CS geweest en ik moet zeggen – business as usual. Leek er niet op dat gesloten poortjes tot issues hebben geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *