fbpx

NS schikt met Abellio directeur na schandaal

04 feb 2016 17:05

Ook de ontslagen Abellio-directeur Jeff Hoogesteger heeft vermoedelijk enkele tonnen van NS gekregen. NS wil niet kwijt hoeveel de in opspraak geraakte topman heeft gekregen, wel bevestigt het bedrijf tegenover RTL Nieuws dat er geschikt is.

Hoogesteger had een rechtzaak tegen NS aangespannen en wilde een schadevergoeding van enkele tonnen. NS wilde aanvankelijk niets betalen, maar heeft bij de rechter ook aangegeven tevreden te zijn met een ’een billijke vergoeding’ van naar schatting twee ton. Het is onbekend of dat ook het bedrag van de schikking is. De zaak stond tot gisteren op de rol. Maar de rechtzaak is nu niet doorgegaan, bevestigt een woordvoerder van de NS.

Hoogester was betrokken bij het ov-schandaal in Limburg. NS-dochter Abellio benaderde oud-Veolia directeur Réne de Beer, die op verzoek van NS allerlei geheime documenten lekte. In ruil daarvoor kreeg De Beer via een omstreden constructie een baan aangeboden bij NS. Ook zou NS hem juridisch beschermen. Toen de zaak aan het licht kwam, werd onder andere Jeff Hoogester weggestuurd, net als Annemarie Zuidberg en NS-topman Timo Huges.

Huges kreeg vanwege het onzorgvuldige ontslag 175.000 euro mee. NS bevestigt tegenover RTL Nieuws dat er ook met de andere betrokkenen een schikking is getroffen.