fbpx

Omzet Eurostar stijgt in eerste kwartaal licht

23 apr 2013 10:34

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Europese vasteland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft in het eerste kwartaal van 2013 vrijwel evenveel reizigers vervoerd als in het eerste kwartaal van 2012. Desondanks steeg de omzet uit de ticketverkoop met 1% naar 213 miljoen pond.

Eurostar noemt de resultaten een bemoedigende start van het jaar. "De aanhoudende economische onzekerheid in Europa blijft de zakenreismarkt in het bijzonder beïnvloeden, omdat bedrijven hun zakelijke reisbudgetten nauw in de gaten houden." Daar staat tegenover dat de vrijetijdsmarkt goed stand heeft gehouden, ondanks de lange winterperiode. Volgens Eurostar komt dat onder andere door een aantal marketingsacties.

In januari lanceerde Eurostar de meest succesvolle promotieactie in de thuismarkten ooit met 150.000 zitplaatsen beschikbaar voor 79 euro voor een retourreis van Brussel naar Londen en van Parijs naar Londen. Tijdens de actie stegen de verkoopcijfers boven die van de aswolk in 2010 uit tot de sterkste reserveringsperiode ooit.

Buiten de thuismarkten om is vooral groei behaald. In de eerste drie maanden van het jaar steeg de internationale ticketverkoop met 10% en het aantal internationale reizigers met 8%. In het bijzonder voor de Verenigde Staten, de belangrijkste markt buiten Europa, noteert Eurostar een stijging van 20% in de ticketverkoop.