fbpx

Problemen Studenten OV-chipkaart bereiken kookpunt

10 sep 2010 18:01

Reizigersorganisatie ROVER en de studentenvakbond LSVb hebben aangegeven naar de rechter te stappen door de uit de hand gelopen problemen met de OV-chipkaart voor studenten. Daarop kwam direct een reactie van het ministerie.

ROVER en de LSVb hebben bekend gemaakt naar de rechter te stappen namens tienduizenden gedupeerde studenten. Dit doen ze omdat studenten onvolledig geïnformeerd worden, door defecte, te laat geleverde kaarten en ophaalproblemen bij het ophalen van het studenten-reisproduct onvoorziene kosten moeten maken die vervolgens niet vergoed worden.

De gang naar de rechter wordt óók nog eens ondersteund door het feit dat studenten ongelijk behandeld worden in vergelijking met andere Jaartrajecthouders. Deze krijgen twee dagen na hun aanvraag een nieuwe kaart opgestuurd, terwijl studenten tot een maand moeten wachten en hierdoor nog meer kosten maken.

Reactie ministerie
Luttele tijd erna maakte staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) bekend dat er afspraken gemaakt zijn met de vervoersbedrijven over de problemen. Er wordt nu gewerkt aan een speciaal loket op internet waar studenten hun claims makkelijk in kunnen dienen.

Gang naar rechter
ROVER en LSVb gaven bij de gang naar de rechter aan dat als er snel goede regeling kwam afgezien zou worden van de rechtelijke stappen. Hier wordt ook voorlopig vanaf gezien.