fbpx

Reisinformatie formeel van ProRail naar NS

01 nov 2012 10:54

Begin oktober gaf de NMa groen licht aan NS om de reisinformatie van ProRail over te nemen en deze voor alle treinreizigers te gaan verzorgen. Vandaag neemt NS deze verantwoordelijkheid formeel over en daarmee komen ongeveer 250 medewerkers van ProRail voortaan in dienst van NS.

"Hiermee wordt hun kennis en ervaring behouden en gaan zij samen met hun nieuwe NS-collega’s aan de slag om de reisinformatie verder te verbeteren" legt een woordvoerder van NS uit. In 2013 wordt er gewerkt aan onderling begrip van de nieuw samengestelde afdeling en opleiding van mensen. Door het omroepen in dezelfde organisatie onder te brengen als servicemedewerkers op stations en in treinen, moet er synergie in aansturing en kennis ontstaan.

Naar verwachting zal in 2014 de volledige integratie op systeemniveau plaatsvinden en zal reisinformatie vanuit één bron komen, zowel in de trein, op het station via borden, omroep en servicemedewerker, als op digitale kanalen als ns.nl en de reisplanner Xtra. Tot dat moment kan de reiziger ten tijde van grote verstoringen nog te maken krijgen met kleine inconsistenties in de informatie op de verschillende kanalen, zo zegt NS.