fbpx

RET personeel krijgt tablet of smartphone

19 aug 2014 12:05

Vanaf deze week hebben alle buschauffeurs, metro- en trambestuurders, conducteurs, controleurs, ov-surveillanten en metrobeheerders van de RET een tablet of smartphone tot hun beschikking. Daarmee hebben zij toegang tot actuele reisinformatie.

Tot nu toe verloopt het geven van reisinformatie bij verstoringen niet altijd optimaal, zo ondervond ook redacteur Hildebrand van Kuijeren. Hij kreeg recent tijdens een storing zeven keer onjuiste of onvolledige reisinformatie. RET-directeur Pedro Peters erkende op Twitter direct het knelpunt.

De tablets en smartphones moeten helpen de reisinformatie te verbeteren. Twee jaar geleden is de RET gestart met het uitgeven van tablets aan alle medewerkers bij de metro. Begin dit jaar kregen alle buschauffeurs en trambestuurders een tablet. Deze zomer waren de controleurs en ov-surveillanten en de tramconducteurs aan de beurt.

Volgens de Rotterdamse vervoerder werkt het bedrijf continu aan het verder verbeteren van de reisinformatie. Want ondanks de reisinformatie nu nog niet altijd flekkeloos verloopt, heeft de vervoerder wel een systeem ontwikkeld waarmee de verstoring binnen twee minuten naar reizigers wordt gecommuniceerd. Ook is er een RET Alert-app voor vaste reizigers en geven beeldschermen in bussen informatie over verstoringen. 

Foto: RET, Rick Keus