fbpx

SP-bus in actie voor nachttrein Noord-Holland

08 feb 2010 11:58

(Novum) – De SP in Noord-Hollland dient maandagmiddag een voorstel in om de provincie opdracht te geven een proef te starten waarbij nachttreinen Haarlem, Alkmaar en Zaandam aandoen. Voorafgaand maakt Rood, de jongerenorganisatie van de SP, een tocht met een SP-touringcar langs de steden die op het nachtnet moeten worden aangesloten.

Rood biedt Provinciale Staten maandagmiddag 7.250 steunbetuigingen aan die vorig jaar in treinen zijn opgehaald. SP-Kamerlid Emile Roemer is hierbij aanwezig. Actiecoördinator Tijmen Baarda vindt dat het aantal handtekeningen aangeeft ´dat er echt een nachttrein in Noord-Holland nodig is´.

In december werd een PvdA-motie aangenomen, die de provincie opdroeg bij het rijk voor een nachttrein te pleiten. De SP wil dat de provincie zelf de buidel trekt. Volgens Baarda hebben de NS en spoorbeheerder ProRail positief gereageerd op het voorstel om een pilot te starten, onder voorwaarde dat de provincie een financiële bijdrage levert. In Noord-Brabant is op dezelfde manier een nachttrein tot stand gekomen, stelt Baarda. "In Noord-Holland moet dat dus ook kunnen!"

Foto: Mart Hopman / Treinreiziger.nl