fbpx

Trans Link Systems wordt coöperatie van alle vervoerders

09 jul 2014 14:42

 Het bedrijf achter de OV-chipkaart, Trans Link Systems, komt in handen van alle Nederlandse vervoersbedrijven. Daarmee kunnen in de toekomst alle vervoerders hun zegje doen over de verdere ontwikkeling van de kaart. Dat zijn de vervoersbedrijven met elkaar overeengekomen, maakten zij woensdag bekend.

Het grote voordeel van de coöperatie die de vervoersbedrijven oprichten is naar eigen zeggen dat het daarmee gemakkelijker wordt nieuwe manieren van betalen te introduceren. Na de zomer moet duidelijk worden hoe de samenwerking er precies uitziet. Ook moet dan meer duidelijk worden over de toekomst van betalen in het ov.

 Er is meer dan een jaar gewerkt aan het vormgeven van de hoofdlijnen van de nieuwe coörperatie. Onder regie van de staatssecretaris is het gelukt deze lang gekoesterde wens voor een bestendige toekomst van TLS te vervullen.

Manu Lageirse, directeur Veolia namens de niet-aandeelhouders: “Wij zijn verheugd met deze doorbraak. Het biedt perspectief voor een gelijk speelveld op de OV- betaalmarkt waar wij jaren voor hebben gepleit. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op bestuur, beleid en uitvoering van de organisatie achter de OV-chipkaart.” 

Tot nu toe zijn alleen de NS, het Amsterdamse GVB, het Haagse HTM en het Rotterdamse RET aandeelhouders van Trans Link Systems. Met de oprichting van een coöperatie worden ook Arriva, Veolia, Connexxion, EBS, Qbuzz en Syntus bij de organisatie achter de OV-chipkaart betrokken.

(c) Novum / Treinreiziger.nl