fbpx

Treinverkeer Amsterdam en Schiphol plat door storing verkeersleiding

Het treinverkeer rondom Amsterdam en Schiphol is zondagavond laat nagenoeg stil komen te liggen door een storing bij de verkeersleiding van ProRail.

Deze kan de seinen en wissels rondom Amsterdam niet meer bedienen. Treinen kunnen niet tot nauwelijks rijden op de volgende trajecten:

  • Amsterdam Centraal – Zaandam / Haarlem / Utrecht / Woerden / Naarden-Bussum / Schiphol
  • Schiphol – Naarden-Bussum / Weesp

Tussen Schiphol en Hoorn Kersenboogerd kan de Sprinter wel rijden. Tussen Weesp en Almere rijden dit weekend al bussen in plaats van treinen door werkzaamheden.

Bus en metro
Er zijn bussen ingezet tussen Naarden-Bussum, Weesp en Diemen Zuid. In Amsterdam kunnen NS-reizigers gebruikmaken van het netwerk van het GVB en Connexxion op treinroutes.

Er is veel onduidelijkheid in de informatievoorziening. Zo worden reizigers gestuurd naar Connexxxion-lijn 310 voor het traject Schiphol-Amsterdam Zuid, maar die lijn rijdt helemaal niet op dat traject om deze tijd.

UPDATE middernacht
Er kunnen inmiddels weer een paar treinen gaan rijden, waaronder een Sprinter van Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal. Bij Amsterdam Bijlmer ArenA staan nog een hoop bezoekers van een concert in de Ziggo Dome op de trein te wachten.