fbpx

Vier fabrikanten willen nieuwe NS treinen maken

Siemens, Alstom, Bombardier en Stadler wil de Intercity Next Generation (ICNG) gaan bouwen. Dat heeft Siemens-topman Frank Hagemeier gezegd in een interview met OV-Magazine.

Op dit moment loopt er een aanbestedingsprocedure voor de nieuwe intercity treinstellen. Het gaat om 30.000 zitplekken, op termijn uit te breiden tot 80.000. “Daar doen we aan mee”, laat Hagemeier van Siemens aan OV-Magazine weten. Over welk type Siemens aan NS wil gaan leveren, doet hij nog geen uitspraken.

Volgens de Siemens-functionaris is ook het Franse Alstom in de race, evenals het Canadese Bombardier en het Zwitserse Stadler. De nieuwe treinen moeten in elk geval een snelheid kunnen halen van 200 kilometer per uur. NS wil de nieuwe treinen gaan inzetten op de HSL-Zuid, maar ook op het hoofdrailnet. De nieuwe treinen moeten uiterlijk in 2021 in de reizigersdienst instromen. NS bevestigt tegenover OV-Magazine dat er vier partijen op dit moment in de verificatiefase zitten. Verder wil het bedrijf geen mededelingen doen. 

Foto: Renovatie VIRM-treinen