fbpx

Vooral meer zakenreizigers voor Eurostar

17 jul 2014 10:34

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Europese vasteland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft in het eerste half jaar van 2014 twee procent meer reizigers vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral zakenreizigers nemen vaker de Eurostar (+6%). De omzet groeide met een half procent naar 456 miljoen Britse pond tegenover 453 miljoen Britse pond. 

In het tweede kwartaal werd de groei van Eurostar afgezwakt. Dat kwam vooral doordat veel vakantiegangers het boeken van reizen hadden uitgesteld tot na de finale van het WK voetbal. Een andere factor is dat dit jaar de paas- en meivakanties samenvielen in het Verenigd Koninkrijk. Daardoor reisden consumenten maar één keer, terwijl sommigen normaal twee reizen zouden hebben geboekt.

In het eerste kwartaal van het jaar groeiden de inkomsten nog met 7 procent. Toen bedroeg de reizigersgroei drie procent. Eurostar verkocht het tweede kwartaal kennelijk vooral de goedkopere treintickets. 

"Naast de heropleving van de economie in de voorbije kwartalen in het VK ziet Eurostar nu ook een verbetering in Frankrijk.´´ Eurostar rijdt met hogesnelheidstreinen vanuit Londen via Lille naar Parijs en Brussel. Vorig jaar reed de trein in het voorjaar ook één keer per week naar Aix-en-Provence TGV. Normaal rijdt Eurostar alleen in de zomer wekelijks naar Avignon.

Reizigers uit Nederland kunnen vanaf 59 euro (enkele reis) per Eurostar naar Londen reizen. Ze nemen dan in Nederland de intercity naar Brussel, en stappen in Brussel over op de trein naar Londen. Vanuit Nederland verkoopt NS International en NMBS Europe treinkaartjes naar Londen. De combinatie boot + trein naar Londen is vaak nog goedkoper. Dat is alleen te boeken via StenaLine.