fbpx

Glacier Express zonder reservering, kan dat?

25 jan 2024 16:25

De Zwitserse Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, is alleen toegankelijk met een verplichte reservering. Een reservering kan gemaakt worden vanaf 92 dagen voor vertrek. Deze panoramatrein is erg populair. Wil je met deze trein? Maak dan tijdig je reservering. Een reservering is niet goedkoop: 49 CHF per persoon. Annuleren of wijzigen is niet mogelijk.

De Glacier Express is te reserveren via de website van de Glacier Express. De treinen hebben tot drie klassen: 1e klas, 2e klas en Excellence klasse. Voor de Excellence klasse is een 1e klas treinticket vereist, daarbovenop komt 470 CHF per persoon. In dat geval heeft u altijd een raamplek en is er een uitgebreid 5-gangenmenu inbegrepen, een snack, inclusief koffie, thee, sinaasappelsap en een glas wijn per ronde.

Wil je liever niet reserveren, neem dan de regionale trein. Je stapt dan onderweg over in Visp, Andermatt en Disentis. Wil je verder dan Chur? Dan stap je ook hier over. Zie: Glacier Express versus de regionale trein.

Foto: Glacier Express in de Excellent klasse, in de winter. (c) Glacier Express.