fbpx

Golden Pass Line: Luzern – Interlaken – Montreux

De verbinding Luzern – Interlaken – Montreux draagt de naam Golden Pass Line. De spoorlijn is vooral populair bij touristen. En dat is niet vreemd, want tijdens de treinreis heeft de reiziger een mooi uitzicht op het Zwitserse landschap. Een enkele reis kost circa 70 CHF, tenzij u met de Swiss Pass reist, dan reist u op vertoon van de Swiss Pass gratis. 

Luzern – Interlaken
Er rijdt echter geen rechtstreekse trein over de Golden Pass Line. Dat komt door de verschillende spoorbreedtes. Vanuit Luzern tot Interlaken wordt de Golden Pass Line verzorgt door de Zentralbahn.Deze reis duurt ongeveer twee uur, waarbij de Brünigpas (1008 meter) wordt gepasseert en vervolgens via de Brienersee Interlaken wordt bereikt. In Interlaken moet er overgestapt worden van de smalspoorlijn naar het normale spoor.

Interlaken – Zweisimmen
Wie Zwitserland per trein doorkruist kan er voor kiezen om in Interlaken ook over te stappen op een andere trein. Bijvoorbeeld op de trein naar Lauterbrünnen om door te reizen naar het hoogste treinstation van Europa, de Jungfraujoch (3454 meter). De Golden Pass Line gaat vanuit Interlaken echter verder richting Zweisimmen. Op dit gedeelte van de spoorlijn rijdt de trein eens per twee uur en verzorgt de BLS de treindienst. Na één uur en tien minuten is de trein de Thunersee gepasseert en bereikt de trein Zweisimmen. 

Zweisimmen – Montreux
Tussen Zweisimmen en Montreux is de Golden Pass Line weer smalsporig en zorgt de Montreux Oberland Bernois Bahn de treindienst. Dus opnieuw overstappen. Dat gaat trouwens in de toekomst wel verdwijnen. Vanaf 2015 komen er speciale treinen die het overstappen in Zweisimmen overbodig moet maken. Vanaf Zweisimmen gaat de reis in 1 uur en 48 minuten naar Montreux. Het landschap is opnieuw indrukwekkend. De trein overwint grote hogeverschillen, voordat de trein in het eindstation aankomt.

Treintickets
Met de Swiss Pass kunt u vrijwel onbeperkt Zwitserland per Openbaar Vervoer leren kennen. Met deze kaart kunt u dus ook gebruik maken van de Golden Pass Line. Dit is relatief goedkoop. Geen Swiss Pass? Dan kost een enkele reis voltarief ongeveer 70 CHF.

2 gedachten over “Golden Pass Line: Luzern – Interlaken – Montreux”

 1. R.Spoelstra schreef:

  we gaan met twee volwassenen twee weken naar zwitserland lijkt ons verstandig om twee Swiss passen te kopen.

 2. R.Spoelstra schreef:

  we gaan met twee volwassenen twee weken naar zwitserland lijkt ons verstandig om twee Swiss passen te kopen.
  We willen graag chur tirano doen chur davos.
  Luzern montreux.
  Interlaken jungfraujoch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.