fbpx

Grand Train Tour: prachtige treinrondreis door Zwitserland

Zwitserland, het land van de reusachtige bergen, diepblauwe bergmeren en glooiende valleien. Maar ook het land van de prachtige spoorlijnen en stipte treinen. Daarom is een rondreis Zwitserland per trein het ideale middel om het land te ontdekken. En als dat met één rondreis goed kan, is dat wel de Grand Train Tour.

Meest complete treinrondreis door Zwitserland

Zoals de naam al doet vermoeden is de Grand Train Tour de meest complete treinrondreis die je door Zwitserland kunt maken. Je reist met zowel de bekende als de minder bekende panoramatreinen. Hoogtepunten vormen de Glacier Express en de Bernina Express. De route van de laatstgenoemde trein is zelfs uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Maar ook de route van de Gotthard Panorama Express, Golden Pass Line en de minder bekende Voralpen Express ontbreken niet.

De 1280 kilometer lange treinroute is een must voor het oog. Niet voor niets heeft Rail Away in geen enkel land zoveel aflevering gemaakt als in Zwitserland. Tal van de Rail Away-routes zitten verwerkt in de Grand Train Tour.

Foto: Voralpen Express (c) Südostbahn AG / STS

Grand Train Tour als pakketreis

Formeel is de Grand Train Tour alleen een treinrondreis door Zwitserland. Maar je kunt deze reis natuurlijk prima vanuit Nederland maken. Treinrondreis.nl biedt een complete pakketreis aan, inclusief de reis van en naar Nederland (of België). De basisvariant bestaat uit zeven dagen, uit te breiden met extra verblijfsdagen in Graubünden, Interlaken, Lugano, Luzern, Schaffhausen en Zermatt.

De reis verlengen met een aantal extra dagen is zeker aan te bevelen. Bijvoorbeeld in Schaffhausen. Ideaal om de grootste waterval van Europa te bezoeken, de Rijnval. In Interlaken is het mogelijk om een cruise te maken over de Thunersee of per trein naar de Jungfraujoch te gaan.

Bij de basisvariant zit je op de meeste reisdagen zeven à acht uur in de trein. Vind je dat te lang? Dan kun je ook kiezen voor de Grand Train Tour Plus. Dit is dezelfde reis, verspreid over meer reisdagen. Bovendien is de Pilatusbahn, de steilste tandradbaan ter wereld, in het programma inbegrepen.

Andere treinrondreizen Zwitserland

De Grand Train Tour is de meest bekende treinrondreis door Zwitserland, maar je kunt er natuurlijk ook tal van andere rondreizen maken. Bijvoorbeeld de Grand Panorama rondreis. Dit is een 1e klas treinreis met de bekende Zwitserse panoramatreinen. Ook mooi is de GoldenPass Rondreis met Panorama Hotels. Bij deze reis heeft u niet alleen tijdens de treinreis een prachtig uitzicht, maar ook bij de hotels.

Behalve pakketreizen kun je natuurlijk ook zelf een rondreis door Zwitserland samenstellen.

Dit artikel valt in de categorie: Treinreizen Zwitserland.

Meer treinreizen Zwitserland

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A Swartjes
1 jaar geleden

Geinteresseerd in een verzorgde rondreis Zwitserland,8 a 10 dagen m.Kunnen we contact hebben om te ooverleggen..