fbpx
reisverzekering

Hoe voorkom je dat je op reis in de problemen komt?

13 feb 2024 15:39

Als je aan je volgende vakantie denkt, zie je waarschijnlijk heel veel leuke activiteiten, fijne zomeravonden en heerlijke diners in fijne restaurants voor je. Er zullen maar weinig mensen zijn die denken aan kapotte auto’s, verloren bagage of slecht nieuws waardoor je halsoverkop weer naar huis moet gaan. Toch kan ook dit allemaal voorkomen tijdens je vakantie. Helaas kun je dit alles niet voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat. Hoe? Door middel van een goede reisverzekering. Met een goede reisverzekering kun je heel veel problemen die zich tijdens (of zelfs al voor) je vakantie voordoen, eenvoudig en snel oplossen zonder dat je aan het eind een forse rekening gepresenteerd krijgt. Wij laten je zien hoe je deze verzekering afsluit en wat de mogelijkheden zijn.

 

Wat biedt je reisverzekering?

Laten we hopen dat je een toffe vakantie tegemoet gaat zonder dat er problemen ontstaan, mocht er echter wel iets gebeuren wat je niet gepland had, dan kun je terugvallen op je reisverzekering. Waar moet je dan zoal aan denken? Het kan zijn dat je in een noodsituatie terechtkomt, denk bijvoorbeeld aan politieke onrust in het land waar je bent waardoor je weer naar huis moet. Ook kan het zijn dat je ziek wordt waardoor je naar het ziekenhuis moet. Mocht je bijvoorbeeld iets gebroken hebben onderweg en niet met het normale vliegtuig naar huis kunnen, dan kun je via je verzekering met het ambulancevliegtuig terug naar huis vliegen. Krijg je een telefoontje dat een naaste is overleden? Dan kun je via je verzekering zo snel mogelijk een vlucht naar huis krijgen. Loop je juist vertraging op tijdens je reis? De extra verblijfskosten worden door jouw verzekeraar voor diens rekening genomen. Je merkt het; je verzekering kan je op heel veel manieren helpen.

 

Kies een passende reisverzekering

Wanneer je gaat kijken naar reisverzekeringen, dan zul je zien dat je kunt kiezen uit twee soorten. De eerste soort is de kortlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je af gedurende de periode van je vakantie. Op het moment dat je aan je reis begint, ben je dus goed verzekert en op het moment dat je weer terugkeert, loopt je polis weer automatisch af. Deze optie is dus heel geschikt voor mensen die een of twee keer per jaar op vakantie gaan en die geen zin hebben om het hele jaar door verzekerd te zijn. Ben je iemand die graag last minute op reis gaat, dan is er een andere optie interessant voor jou.

 

De doorlopende verzekering

Wanneer je vaak even een paar nachten weggaat, kun je kiezen voor de doorlopende reisverzekering van Univé. Deze optie is ideaal voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun verzekering. Je sluit deze polis slechts een keer per jaar af en vervolgens kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent altijd verzekerd. Surf even naar de site van Univé om te zien hoe je vandaag nog je reisverzekering kunt afsluiten. Vervolgens ben je klaar om op pad te gaan!