youtube treinreiziger zoeken zoeken

Kinderen reizen gratis met de trein (NS Kids Vrij)

Vanaf vandaag kunnen kinderen onder begeleiding van een volwassene gratis met de trein reizen. Ze hebben daarvoor wel een persoonlijke ov-chipkaart nodig met een Kids Vrij abonnement. NS benadrukt dat het Kids Vrij-abonnement geen 1-aprilgrap is.

Kids Vrij bestellen

Om de persoonsgegevens te controleren moet er éénmalig 0,01 euro afgerekend worden. "Deze check is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we de juiste gegevens van u ontvangen en u daarmee een goede service kunnen bieden", zegt het spoorbedrijf in een toelichting. Het Kids Vrij-abonnement is pas geldig als het op een ov-chipkaart is geladen.

Het kinderabonnement is geldig in dezelfde klasse en op hetzelfde traject als de meereizende volwassene. Het geldt door de week én in het weekend en is ook geldig bij andere treinvervoerders dan NS. Kinderen die nog geen persoonlijke ov-chipkaart hebben, kunnen die kopen voor 7,50 euro. Het Kids Vrij-abonnement is niet geldig op een anonieme ov-chipkaart.

Het eerste gratis kinderabonnement werd vandaag op ludieke wijze uitgereikt aan Noa uit Gouda. Zij is de vinder van Trippel de treincavia. De zoektocht naar de treincavia bleek een 1-aprilgrap. Alle kinderen die hielpen zoeken naar de vermiste cavia van de 9-jarige Jesse, mochten vandaag al gratis met de trein, mits in het bezit van worteltjes om de treincavia mee te lokken. Kinderen werden via Facebook en Twitter opgeroepen om te helpen zoeken. De treincavia bleek een knuffel, het gratis reizen is echt.

Kinderen die alleen reizen of zonder Kids Vrij-abonnement kunnen een railrunner kopen voor 2,50 euro.Vorig jaar werd het Kids Vrij abonnement al aangekondigd. Het wordt gefinancieerd met de inkomsten van vergeetachtige reizigers die vergeten uit te checken. Jaarlijks bleef er daardoor 16 miljoen euro winst over voor de vervoerders. Dat is niet de bedoeling, en daarom wordt dat geld nu in projecten als deze terug geinvesteerd in de reiziger.

5 gedachten over “Kinderen reizen gratis met de trein (NS Kids Vrij)”

 1. E.L. Hoekman schreef:

  Het lukt niet kidsvrij op mijn kaart te zetten omdat ik, zegt men, al andere producten op de kaart heb staan????? Bij mijn weten is dit niet zo.
  Graag snel een antwoord want ik moet nu steeds een railrunner betalen voor mijn kleinkinderen terwijl ze gratis met mijn kaart kunnen
  Kaartnr
  3528 0234 1742 7910

 2. kimberley schreef:

  Zelfde als hierboven, meerdere malen geprobeerd.

 3. Ria Ganzeboom schreef:

  voor 7,50 krijgt een eigen kidsvrijkaart

 4. Ria Ganzeboom schreef:

  Voor 7,50 krijgt U een kidsvrijkaart

 5. Heileen schreef:

  bij de bestelling van mijn kidsvrij-abonnement wordt mijn kaartnummer niet herkend. Zo maakt NS je blij met een dode mus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.