fbpx
Foto: Cees Romeijn

Rijdende trein verliest treinstel

Op het spoor bij Rijen is donderdagochtend door nog onbekende oorzaak een treinstel van een intercity losgeraakt. Het losgeraakte treinstel kwam zelf remmend tot stilstand en de inzittenden bleven ongedeerd, aldus een NS-woordvoerster.

Het incident gebeurde rond 7:50 uur bij Rijen. De trein, bestaande uit twee zogenoemde DDZ-treinstellen, was onderweg van Roosendaal naar Zwolle. De machinist heeft het treinstel weer aangekoppeld en kon de rit met vertraging vervolgen. Ook het andere treinverkeer op het traject liep vertraging op.

De NS tast nog in het duister over de oorzaak en laat het treinstel onderzoeken. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt de zaak. Reizigers liepen niet direct een gevaar. Dat was anders bij het incident 5 jaar geleden bij Sassenheim. Daar ging het om één treinstel dat in tweeën brak. Dat is gevaarlijker, omdat reizigers door het treinstel kunnen lopen en dus gewond kunnen raken als de trein op dat moment breekt. Nu bestond dat risico niet, omdat reizigers in een rijdende trein niet van het ene naar het andere treinstel kunnen. Het incident bij Sassenheim bleek veroorzaakt door een verkeerde bout tijdens de renovatie.

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oscar
7 jaren geleden

Gebeurde dit niet ook in 2014 op de Moerdijkbrug?

http://www.treinreiziger.nl/trein-spontaan-op-moerdijkbrug-ontkoppeld/

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Oscar

Hebben jullie gelijk in.

Lars
7 jaren geleden

http://www.treinreiziger.nl/treinstellen-schieten-los-bij-nijkerk/
Ja Oscar, en bij Nijkerk ook al een keer gebeurd

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  Lars

Klopt inderdaad