fbpx
Foto: Shutterstock

Trein Amsterdam – Haarlem: 8x per uur

20 apr 2017 18:35

Met de trein van Amsterdam naar Haarlem? Of andersom? Dat kan prima. Tussen Haarlem en Amsterdam rijden acht treinen per uur. De treinen doen er 15 tot 18 minuten over. 

Tussen Amsterdam en Haarlem rijden zowel Sprinters (stoptreinen) als Intercity’s (sneltreinen). Omdat de intercity’s ook stoppen in Amsterdam Sloterdijk, en alleen Haarlem Spaarnwoude en Halfweg-Zwanenburg voorbij rijden, is de intercity slechts circa 3 minuten sneller dan de Sprinter. Na Haarlem gaan de meeste treinen overigens nog door naar andere bestemmingen. Zo rijden 2x per uur de treinen via Rotterdam door naar Vlissingen. Tot 2007 had Haarlem ook een treinverbinding met Utrecht, maar nu moet er altijd worden overgestapt.

Een enkele reis Amsterdam – Haarlem kost in 2017 4,20 euro en een dagretour 8,40 euro. Als je een treinkaartje op het station koopt bij de kaartautomaat, komt er nog een euro bij. Er zijn meestal geen aanbiedingen voor dit traject, maar dat kun je checken in onze prijsvergelijker.

De trein Amsterdam is dus ook vanuit Haarlem een prima methode voor een Dagje Amsterdam. Kijk op onze pagina Dagje Amsterdam voor tips.