Treinrondreis Zwitserland: 4-daagse reis vanaf € 495 p.p.

Wil je er nog even tussenuit? Ontdek de mooiste spoorlijnen van Zwitserland. Reis tijdens een vierdaagse treinrondreis via de wereldberoemde route van de Glacier Express en de Bernina Express. En dat al vanaf € 495 per persoon, dankzij de Voordeel Treinrondreis Zwitserland.

Dagprogramma

Vertrek vanaf een Nederlands station naar keuze. Op de eerste dag gaat de reis naar Täsch, de voorstad van Zermatt. Daar kom je in de regel rond 18:00 uur aan. Op de tweede dag ontdek je de route van de Glacier Express per regionale trein. Eén van de hoogtepunten van deze dag – letterlijk en figuurlijk – is het passeren van de Oberalppass. Binnen een kwartier weet de trein zeshonderd meter omhoog te klimmen. Ook indrukwekkend: het passeren van het Landwasserviaduct bij Filisur.

Op de derde dag staat de Bernina-spoorlijn centraal. Deze spoorlijn is niet voor niets door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Dat geldt overigens ook voor de Albula-spoorlijn, die u ook tijdens deze reis aflegt. In de middag is er tijd voor een lunch in Italië (Tirano). Daarna gaat de reis terug naar Filisur. Als u de reis niet verlengt, gaat de reis op de vierde dag weer terug naar Nederland. Op de terugreis passeert u in Zwitserland nogmaals het Landwasserviaduct, maar komt ook langs de Walensee en Obersee. Optioneel is het mogelijk om ook langs de mooie Rijn-route naar Nederland te reizen.

Tarieven en voorwaarden

De Voordeel treinrondreis Zwitserland wordt aangeboden door Treinrondreis.nl, onderdeel van Treinreiziger.nl. Het tarief van € 495 per persoon is een actietarief, te boeken t/m 22 september 2021. De reis moet plaatsvinden tussen 5 oktober en 27 oktober 2021, bijvoorbeeld in de herfstvakantie. Het actietarief wordt niet aangeboden bij vertrek op zaterdag.

Tijdens deze reis verblijf je in eenvoudige, maar goed gewaardeerde hotels. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen en ook de treinreservering op de heen- en terugreis. Toeristenbelasting is in Täsch niet bij de prijs inbegrepen. De Glacier Express is optioneel. Wel kan er gereisd worden met het regionale treinstel van de Bernina Express. Voor de panoramarijtuigen geldt er een toeslag.

2e klas1e klas
Prijs voor 1 persoon€ 570€ 655
Prijs voor 2 personen€ 989€ 1160
Extra dag in Filisur (zonder treinreis)+ € 143+ € 143
Extra dag in Filisur (met trein, twee personen)+ € 218+ € 244

Reizen met de regionale trein tussen Zermatt en Disentis

Op dag 2 reist u van Täsch naar Filisur. Het eerste deel van de reis verzorgt de Matterhorn Gotthard Bahn het treinverkeer.

Met de Rhätische Bahn over de Albula- en Bernina-spoorlijn

Gerelateerde berichten

This post was last modified on 26 november 2021 11:34

Bekijk reacties

Share

Recent Posts

NS schrapt fors in de dienstregeling vanwege ziekteverzuim

De Nederlandse Spoorwegen laat vanaf 7 februari minder treinen rijden omdat er steeds meer medewerkers…

11 uur terug

Arriva test in februari WINK-treinen op batterij

Spoorvervoerder Arriva wil volgende maand experimenteren door dieseltreinen deels op batterij te laten rijden. Op…

2 dagen terug

Franse spoorwegen wijzigt opnieuw internetadres (gebruikers weinig enthousiast)

De Franse Spoorwegen lijken er inmiddels een traditie van te maken: om de paar jaar…

3 dagen terug

Deutsche Bahn start testen met batterijtrein (met reizigers)

Vanaf maandag kunnen treinreizigers in Duitsland reizen met de eerste volledig goedgekeurde batterijtrein. De trein…

3 dagen terug

Planuitwerking RegioExpres Arnhem – Winterswijk gestart

De provincie Gelderland heeft de verkenning naar de snelle trein tussen Arnhem en Winterswijk afgerond.…

1 week terug

NS en Arriva kondigen nieuwe proef aan met automatisch bestuurde trein

Komende zomer start een nieuwe proef met een automatisch bestuurde trein (ATO). NS, Arriva en ProRail gaan in Groningen…

1 week terug