fbpx

Voorbereid naar een winterfestival

11 apr 2022 20:59

De zomer was een teleurstelling wat Nederlandse festivals betreft. Hopelijk heb je toch een enkel evenement mee kunnen pikken. Als je echter niet kunt wachten tot het volgende voorjaar, zijn winterfestivals in het buitenland misschien iets voor jou.

Wat dacht je van het Iceland Airwaves festival in Reykjavik (2-5 november)? Of als je iets warmers zoekt, misschien Visa for Music in Marokko met artiesten uit de Afrikaanse en Midden-Oosterse muziekscene (17-20 november). En dan zij er natuurlijk het Polaris Festival op 1.593 meter hoogte in de Zwitserse Alpen met elektronische muziek (26-27 november en 3-4 december) en het Trans Musicales festival om nieuwe artiesten te ontdekken (1-5 december).

Wat heb je nodig voor een winterfestival?

Wat je ook kiest, het is altijd belangrijk om goed voorbereid naar een festival te gaan. En vooral als dit in het buitenland is.
● Je moet vervoer regelen (wist je bijvoorbeeld dat er geen parkeermogelijkheid is bij het Polaris Festival?);
● Accommodatie boeken (voor het event in Reykjavik zijn er complete festival pakketten
beschikbaar);
● En de juiste kleding kiezen (wat zijn de temperaturen in Marokko in november? En wist je dat het Trans Musicales in 25 verschillende plaatsen wordt gehouden?)

Saaie dingen die je misschien vergeet als je alleen maar wilt dansen

  1. Houd er rekening mee dat ook in het buitenland vaak een vaccinatiebewijs en een negatieve coronatest nodig is om binnen te mogen. Heb je een internationale QR-code gereed?
  2. Betalingskaarten. Op veel festivals is er geen mogelijkheid om contant te betalen. Zorg dat je een betaalmiddel hebt die bruikbaar is in het land waar je naartoe gaat en waarmee je kleine
    bedragen kunt betalen zonder extra kosten.
  3. Reisverzekering is ook erg belangrijk als je naar het buitenland gaat. Lekker dansen en nergens aan denken is een stuk gemakkelijker als je je ook werkelijk geen zorgen hoeft te maken.
  4. Een VPN op je mobiele telefoon. Data gebruiken in het buitenland kan je kapitalen kosten. En de gratis wifi in je hotel of op het festival, dat gebruikt wordt door tientallen of zelfs honderden vreemden tegelijk, is een gemakkelijk doelwit voor cybercriminelen.

Waarom een VPN als je gewoon lekker wilt feesten?

Openbare wifi is niet veilig. Als je met meerdere mensen op een open netwerk zit, kunnen anderen met simpele software met je meekijken en bijvoorbeeld je inloggegevens stelen. Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk dat alle internetverkeer tussen jouw apparaat en de server veilig versleuteld en via een privé tunnel verstuurd. Zo kunnen pottenkijkers je internetcommunicatie niet lezen.
Je kunt dit net zoals je QR-code en reisverzekering heel gemakkelijk thuis alvast regelen, zodat je zonder problemen lekker kunt feesten op het festival. Kies een van de betrouwbare VPN diensten, maak een
account aan en download de app.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.