fbpx

1e klas treinkaartje voor € 25

23 apr 2017 6:30

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

VERLOPEN. Alternatief: Telegraaf treinkaartje 1e klas, ook 25 euro.

Lekker extra comfortabel reizen? Kies dan voor een 1e klas treinkaartje. Deze maand kun je al voor 25 euro een 1e klas dagretour kopen. Inbegrepen is eveneens een tijdschrift bij AKO.

Info & Bestellen

Na aankoop krijg je een vouchercode, die kun je t/m 31 mei verzilveren. Dat is eveneens gelijk aan de reisperiode, alleen op Koningsdag is reizen niet toegestaan. Dit 1e klas treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Doordeweeks mag je alleen na 9:00 uur op pad, in het weekend is er geen beperking. Dit treinkaartje is er overigens ook als 2e klas uitvoering voor 19 euro. Maar als je voor de 1e klas kiest, kun je rekenen op een aantal voordelen:

  • Meer beenruimte in intercity treinen
  • Ruimere stoelen in intercity treinen
  • Stopcontact in een aantal intercity treinen
  • Meer rust en (vrijwel) altijd een zitplek

Wat de redactie van Treinreiziger.nl betreft heeft de 1e klas vooral bij intercity’s meerwaarde. Bij Sprinters komt het comfort tussen de 1e en 2e klas vaak grotendeels overeen. Je kunt dit treinkaartje gebruiken tussen twee stations naar keuze. Formeel zijn alle treinkaartjes vervoersbewijzen, zonder zitplaatsgarantie. In de praktijk heb je in de 1e klas vrijwel altijd een zitplek en is NS “uit coulance” in het algemeen bereid om compensatie aan te bieden als dat toch een keer niet lukt.

Zoals bij alle treinacties: dit treinkaartje is niet geldig in Thalys, en bij Intercity Direct en ICE heb je nog wel een toeslagbiljet nodig. Dit treinkaartje kun je alleen in april kopen, en alleen op Spoordeelwinkel.nl. Verder is het goed om te beseffen dat dit een voordelig dagretour betreft, en geen NS Dagkaart. Check hier de verschillen tussen een NS Dagkaart en een NS Dagretour.