fbpx

Aanhoudingen na geweld in Haagse tram

20 apr 2009 21:19

Vier verdachten zijn aangehouden op verdenking van geweld tegen een trambestuurder en beveiligingspersoneel van de HTM in Den Haag. Dat meldt de politie.

De bestuurder kreeg het op vrijdag 3 april kort voor middernacht aan de stok met acht jongeren die zich in de tram recalcitrant zouden hebben gedragen. Toen de man de groep bij de Papsouweselaan samen met beveiligers uit de tram zette, werden ze door verschillende jongeren belaagd, geschopt en geslagen.

Aanhoudingen
De politie kon in de omgeving vrij snel drie jongeren van 17, 18 en 30 jaar aanhouden. Twee van de drie bleken niets met het incident te maken te hebben. Later werden drie Delftenaren van 17, 18 en 20 jaar achterhaald, die inmiddels zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Alle vier verdachten hebben volgens de politie een aandeel gehad in de mishandeling van de beveiligingsmedewerkers en de trambestuurder.

Rotterdam
Woensdag werd een een 19-jarige Rotterdammer aangehouden, die RET-medewerkers op metrostation Parkweg in Schiedam met een mes zou hebben bedreigd. Hij had even daarvoor onenigheid gehad met een andere reiziger, wat leidde tot een vechtpartij, meldt de politie maandag. Het mes werd overigens niet bij hem aangetroffen, toen hij werd aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *