fbpx

Brand Moerdijk legt treinverkeer stil

Op last van de brandweer is het treinverkeer Dordrecht – Lage Zwaluwe stilgelegd. Daardoor kunnen reizigers vanuit Dordrecht niet reizen naar Breda en Roosendaal. Er is geen vervangend vervoer mogelijk. Het treinverkeer zal woensdag naar verwachting niet hervat worden. Dat meldt ProRail.

Al sinds de middag is er sprake van een grote brand bij Moerdijk. Voor de brandweer is de brand reden geweest om het treinverkeer woensdagavond stil te leggen, zo staat sinds 21:20u op NOS teletekst te lezen. Doordat er ook beperkingen zijn voor het wegverkeer (A16 afgesloten) is er geen vervangend vervoer mogelijk. 

Omreizen
Aanvankelijk meldde ProRail dat doorgaande reizigers Rotterdam – Eindhoven konden omreizen via Utrecht. Nu meldt de spoorbeheerder op teletekst dat omreizen niet mogelijk is. Internationale treinen uit Brussel naar Amsterdam worden omgeleid via Den Bosch en rijden naar Amsterdam Bijlmer.

HSL-Zuid
Ook op de HSL-Zuid is er ten zuiden van Rotterdam geen treinverkeer mogelijk. Een Thalys trein uit Parijs naar Amsterdam is daardoor woensdagavond vanaf Antwerpen opgeheven.

Logistieke problemen
Overigens moeten ook reizigers tussen Den Haag en Dordrecht rekening houden met vertraging: er rijden hier minder treinen als gevolg van logistieke problemen door deze stremming. Intercity´s Den Haag – Venlo vervallen tussen Den Haag en Breda.