fbpx

DB Schenker Rail en NMBS bundelen hun krachten

10 dec 2009 15:29

DB Schenker Rail, de goederenspoorwegmaatschappij van Deutsche Bahn, en NMBS Logistics, hebben vandaag een overeenkomst ondertekend om een gezamenlijke productievennootschap op te starten, COBRA. De twee historische spoorwegoperatoren bundelen hun krachten om betere kwaliteit en efficiëntie te kunnen aanbieden op de Belgische, Duitse en Nederlandse trajecten.

COBRA zorgt voor een competitiever aanbod en versterkt de internationale positie van beide bedrijven. COBRA zal fungeren als productievennootschap, en dus blijven alle commerciële activiteiten in handen van de twee hoofdoperatoren.

COBRA staat voor Corridor Operations Belgium Rail; het is onderworpen aan de goedkeuring van de antitrust autoriteiten. Het hoofdkantoor van de gemeenschappelijke productievennootschap bevindt zich in Brussel; de vennootschap zal geleid worden door een evenwichtig samengesteld team van managers van NMBS Logistics en DB Schenker Rail.

In de toekomst zullen alle COBRA-treinen over de grenzen heen opereren, waardoor zowel de transporttijd als de kosten dalen. Marc Descheemaecker, CEO van NMBS, verklaarde: “De voltooiing van de elektrificatiewerken in deze West-Oostcorridor maakte voor NMBS het pad vrij om de goederenstromen te optimaliseren. Onze uitzonderlijke geografische ligging en onze ambitie om de goederenactiviteiten in België en Europa verder uit te bouwen, maken het noodzakelijk om betrouwbare internationale partners te zoeken. “We zijn zeer verheugd dat een betrouwbare partner als DB Schenker Rail met ons de handen in elkaar slaat om kwalitatief vervoer te kunnen aanbieden op deze zeer belangrijke corridor."