fbpx
Foto: (c) SBB

Fiets in zomer gratis met Friese trein

03 mei 2011 9:53

In juli en augustus kunnen reizigers in de treinen Leeuwarden – Sneek – Stavoren en Leeuwarden – Harlingen Haven gratis hun fiets meenemen. Dit geldt alleen doordeweeks na 9.00 uur en in het weekend de hele dag. Het gaat om een proef.

De Fietsersbond kreeg van haar leden veel verzoeken om zo’n proef mogelijk te maken. Arriva en de provincie Friesland springen hierop in. Friesland is de eerste provincie waar een dergelijke proef gehouden wordt. De Nederlandse Spoorwegen doen niet mee aan de proef. Dus tussen Leeuwarden – Heerenveen – Zwolle is wel een fietskaartje nodig.

De Fietsersbond houdt tijdens de proef een enquête. De bond wil onder meer weten of reizigers eerder voor de trein kiezen als ze hun fiets gratis mee kunnen nemen. Bijvoorbeeld bij woon-werkverkeer of een toeristisch uitje. De provincie ziet de trein in combinatie met de fiets voor het voor- en natransport als een uitstekend alternatief voor de auto. Met de proef wil zij deze vervoerwijze stimuleren en onder de aandacht brengen.

Kosten
De totale kosten van het project zijn €45.000. Die worden betaald uit de innovatiepot voor het openbaar vervoer.

Foto: Fiets in de trein in Zwitserland

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yasamin
3 jaren geleden

Het is nu inmiddels 2021.

Waarom nog zo’n oud bericht op deze site?

G. van der Zwaag
2 jaren geleden

Oude berichten aub tijdig verwijderen en in 2021 gen berichten van 2011 meer tonrn…..

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  G. van der Zwaag

We blijven een nieuwswebsite met weliswaar relevant nieuws voor de reiziger, maar zoals bij NOS en nu.nl geen oud nieuws wordt verwijderd, doen wij dat ook niet en geeft ons de mogelijkheid om er ooit nog aan te refereren.