fbpx

Fors minder internationale treinen van en naar Nederland

Vanwege de Coronamaatregelen en de stijging van het aantal ziekmeldingen onder het treinpersoneel rijden er fors minder internationale treinen. Tot wanneer de beperkingen duren is vooralsnog onduidelijk.

Treinverkeer naar België

De Intercity Amsterdam – Brussel wordt vanaf vrijdag 20 maart ingekort tot een uurlijkse trein Rotterdam – Breda – Antwerpen. “De overheid raadt niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland af. In het grensgebied bij Breda en Antwerpen wonen veel mensen die over de grens wonen en werken. Met deze trein willen we ervoor zorgen dat noodzakelijke reizen in het grensgebied mogelijk blijven”, zegt NS in een verklaring.

ICE en Intercity Berlijn

Ook het treinverkeer van en naar Duitsland wordt vanaf vrijdag 20 maart ingeperkt. Er blijven dagelijks vier ICE’s over. Het gaat om drie ICE treinen Amsterdam – Frankurt en de dagelijkse ICE naar Basel. Die laatste rijdt echter niet naar de gebruikelijke eindbestemming Basel SBB, maar Basel Bad. De Intercity Amsterdam – Berlijn rijdt nog grotendeels normaal, alleen de laatste rit Amsterdam – Bad Bentheim en de eerste rit Hannover – Amsterdam vervallen.

Eurostar en Thalys

Alle Eurostar treinen rijden sinds vandaag niet van en naar Nederland. Tussen Londen en Brussel wordt er een zeer beperkte treindienst geboden. Wie naar Frankrijk wil, heeft te maken met een inreisverbod. Alleen in specifieke situaties mag er toch gereisd worden, daarvoor moeten reizigers op nsinternational.nl een speciaal formulier invullen. Er rijden dagelijks slechts twee Thalys treinen naar Parijs (v. 13:15 en 18:15 uit Amsterdam).

Dit artikel schetst de situatie van donderdag 19 maart. Mogelijk wordt de dienstregeling op een later moment verder aangepast.

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hanzeboog2012
4 jaren geleden

Je kon erop wachten. Frankrijk is al op slot. Dan weet je al hoe laat het is. En hoe vol mogen die twee Thalys Amsterdam – Parijs zijn? Liefst afstand van elkaar houden. Niet dat dit altijd lukt.

3 keer per dag een ICE Frankfurt – Amsterdam. Gezien de omstandigheden is dit prima. En dan ook 1 keer per dag een ICE Basel – Amsterdam. In vergelijking met Thalys & Eurostar is dit uitstekend te noemen.

1 keer p/u een Benelux trein tussen Rotterdam Centraal – Breda – Noorderkempen – Antwerpen Centraal. Wel het moeilijkste deel voor treinmachinisten. Hopelijk niet te veel uitval vanwege het rijden in de spanningssluis en fasescheiding bij Zevenbergse Hoek.

lidwina ekelschot
4 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012

De ic brussel heeft een eigen groep zeer goed opgeleide en zeer gemotiveerde machinisten, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Bert de Jong
4 jaren geleden

Inderdaad een prima diensverlening per ICE naar Frankfurt en Bazel onder de gegeven omstandigheden.Ook IC Berlin kent weinig beperkingen. Duitsland immers (nog) geen lock down.
Ik vraag me wel af waarom ICE Basel tot Badischer bf rijdt en niet Schweiz. Bf. Inreisbeperkingen in Zwitserland?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Bert de Jong

Zwitserland heeft in elk geval het internationale treinverkeer stil gelegd.

Ben
4 jaren geleden

Om van Basel Bad naar Basel SBB te komen is geen probleem men kan met de stoptrein gaan en als dat niet mogelijk is rijden er ook Trams en Bussen tussen beide Stations.

David Nijenhuis
4 jaren geleden

Het is door de Belgische autoriteit verboden om niet-essentiële reizen te maken. Waarom staat dat niet met koeienletters in het artikel?

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-belgie

“Wat is de actuele situatie in België?

In België geldt een gebod om thuis te blijven en een verbod om van en naar het buitenland te reizen met uitzondering van dwingende redenen. Bezoeken aan België om andere redenen dan werk (toerisme, bezoek tweede huis, tanken etc.) zijn verboden en kunnen worden bestraft.”