fbpx

Geldklopperij bij vervangen ov-chipkaart

29 dec 2009 17:46

 (Novum) – Gebruikers van de ov-chipkaart worden onnodig op kosten gejaagd doordat zij moeten betalen voor een nieuwe kaart als de oude is verlopen. Dat stelt de ANWB dinsdag.

OV-chipkaarten zijn maximaal vijf jaar geldig. Per 1 januari verlopen de eerste chipkaarten, die vijf jaar geleden in Rotterdam zijn uitgegeven. Gebruikers moeten voor 7,50 euro een nieuwe kaart kopen. Wie op de oude kaart nog saldo over heeft, moet 2,50 euro aan ´administratiekosten´ betalen om dat geld terug te krijgen.

De ANWB vindt dat een nieuwe chipkaart geen geld moet kosten. De reizigersbond bepleit de invoering van een soort ´statiegeld´, zodat reizigers slechts eenmaal kosten hoeven te maken voor een chipkaart. Het overzetten van het saldo zou bovendien gratis moeten zijn, vindt de ANWB. "De kaarteigenaar heeft al betaald voor dit saldo en heeft het recht dit volledig te gebruiken."

Volgens de ANWB zullen veel chipkaartgebruikers in Rotterdam in het nieuwe jaar ´onaangenaam verrast´ zijn, omdat zij zich er niet van bewust zijn dat hun kaart verloopt en dat ze moeten betalen voor een nieuwe.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G.H. Adam
10 maanden geleden

Heb van ns een nieuwe pas ontvangen maar nu is de 11euro niet terug gestort maar er af gehaald

H.Adam
10 maanden geleden

Wanneer kan ik dit geld retour onrvangen