fbpx

Gestrande Thalys met elf uur vertraging in Parijs

19 feb 2011 15:34

(Novum) – Zo´n 250 inzittenden van twee Thalys-treinen naar Parijs hebben de nacht noodgedwongen door moeten brengen op het station Brussel-Zuid. De treinen uit Amsterdam waren door motorproblemen zo laat in Brussel dat doorreizen niet meer kon. Voor de passagiers waren niet voldoende hotelkamers beschikbaar.

Volgens een woordvoerder van de exploitant van de hogesnelheidslijn Thalys ging het om passagiers uit onder meer Nederland en België. De eerste trein was gestrand met motorpech en werd gesleept door de andere trein. De Thalys rijdt na een bepaalde tijd niet meer, waardoor Brussel het eindpunt werd.

Omdat er niet genoeg hotelkamers waren voor de passagiers van de treinen, werd besloten de gestrande reizigers in de treinen te laten slapen. De verwarming en de verlichting bleven aan en de passagiers kregen iets te eten en te drinken.

De passagiers zijn zaterdagochtend met de eerste trein naar Parijs doorgereden. Ze kwamen daar rond 08.00 uur aan, zo´n tien tot elf uur later dan gepland.

"Of er begrip was voor de situatie, durf ik niet te zeggen. Mensen legden zich wel neer bij de situatie", aldus de Thalys-zegsvrouw, die zelf tot 03.00 uur op het station was. "Een Nederlandse vrouw met twee kinderen keek wel raar op, maar vond het wel een avontuur."

De reizigers krijgen hun ticket vergoed. Als ze daarnaast nog meer schade hebben kunnen ze een claim indienen. Die worden per geval beoordeeld.