alles over oenbaar vervoer
Trein door Europa
België Groot-Britanië Luxemburg Rusland
Denemarken Hongarije Noorwegen Spanje
Duitsland Ierland Oostenrijk Tjechië
Finland Italië Polen Zweden
Frankrijk Kroatië Roemenië Zwitserland

Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

dinsdag 1 juli 2014
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

Bij zes grensovergangen rijden vanuit Nederland treinen naar Duitsland. De snelle en comfortabele ICE treinen passeren de grens bij Arnhem, intercity´s passeren de grens bij Hengelo. De overige treinen naar Duitsland zijn regionale treinen. In Duitsland worden de meeste treinen uitgevoerd door de Deutsche Bahn (DB). Naast de Duitse Spoorwegen zijn er overigens ook tal van regionale spoorwegmaatschappijen.

Zoek Treintickets

 • Treintickets naar Duitsland vanaf € 19 (regio Keulen)
 • Iedere Duitse bestemming vanaf € 39
 • 1 maand onbeperkt treinen door heel Duitsland: vanaf € 149.
 • Treintickets boekbaar bij NS InternationalB-Europe en Bahn.de
 • Stedentrip Hotel + Treinreis via De Jong Intra
 • Treintickets 3 maanden voor vertrek

Treintickets
Online zijn via NS International steeds meer treintickets te boeken. Niet alleen voor de ICE, maar ook voor de regionale treinen en de InterCity Amsterdam - Berlijn. Via NMBS Europe zijn inmiddels alle Duitse bestemmingen te boeken. 

Te Enschede, Venlo en Heerlen zijn er op de stations kaartautomaten van de Duitse spoorwegen (DB). De kaartautomaten van de Duitse spoorwegen verkopen ook de speciale regionale Duitse kaartjes, zoals een Schönes- Wochenende- Ticket.

Treinen naar Duitsland

 • ICE Amsterdam - Frankfurt / ICE Amsterdam - Basel. De duitse hogesnelheidstrein rijdt ook naar Nederland. Meerdere keren per dag snelt de luxe trein van Amsterdam naar Frankfurt, en één keer per dag door naar het Zwitserse Basel. Bekijk dienstregeling. Voor München / Wenen: overstappen te Frankfurt Flughafen of Frankfurt Hbf. 
 • Trein Amsterdam - Berlijn. Eens in de twee uur rijdt er een intercity vanaf Amsterdam door naar Duitsland, meestal naar Berlijn. De trein naar Berlijn stopt o.a. ook in Bad Bentheim, Osnabruck en Hannover. Bekijk de dienstregeling. Voor Hamburg: overstappen in Osnabruck.
 • Regionale trein Groningen - Leer. Rijdt op werkdagen overdag ieder uur.  In Leer kan er overgestapt worden naar Hamburg,
 • Regionale trein Enschede - Münster / Dortmund. Vanaf Enschede rijdt er ieder half uur een regionale trein richting Gronau. Vanuit Gronau rijden de treinen door naar Münster (1x per uur) en Dortmund (1x per uur).
 • Regionale trein Venlo - Hamm. De Duitse spoorwegen (DB) rijdt vanaf Venlo met een regionale trein naar Mönchengladbach, Düsseldorf en Hamm. Voor Keulen overstappen in Mönchengladbach. De trein rijdt overdag ieder uur.
 • Regionale trein Heerlen - Aaken. De treinen van de Deutsche Bahn rijden vanaf Heerlen vrijwel ieder uur naar Aaken. Na Aken rijdt de trein door naar Stolberg-Altstadt en Eschweiler-Weisweiler.
 • Nachttreinen naar Duitsland. Tot december 2014 rijdt er dagelijks een nachttrein vanuit Amsterdam naar Dresden (betreft CityNightLine Amsterdam - Praag). Deze trein stopt ook in Berlijn. Verder rijdt er dagelijks een nachttrein naar München via Stuttgart (CityNightLine Amsterdam - München). De CityNightLine Amsterdam - Kopenhagen, en de CityNightLine Amsterdam - Zürich stoppen ook op Duitse stations.

ICE - Duitse hogesnelheidstrein
De ICE is de Duitse hogesnelheidstrein. De ICE combineert comfort en betaalbaarheid. De treinen hebben een restauratierijtuig of een Bar-Bistro rijtuig en hebben in vergelijking met andere hogesnelheidstreinen veel beenruimte. Zowel in de eerste als in de tweede klas zijn er stopcontacten bij iedere twee zitplekken beschikbaar. Daardoor is reizen en werken een goede combinatie. Daarnaast zijn er audiokanalen beschikbaar en bij sommige zitplekken ook videokanalen. In de 1e klas is er catering bij de zitplek. Het ICE netwerk omvat heel Duitsland. Maar eveneens rijden er ICE treinen door naar Nederland, België, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk. 


Interieur 2e klas ICE

Tarieven regionale trein Duitsland
In Duitsland zijn er vaak goedkope tickets verkrijgbaar voor regionale treinen. Zoals het Schönes- Wochenende- Ticket waarmee één dag in het weekend onbeperkt met regionale treinen door Duitsland gereisd kan worden. Bij dit soort speciale regionale tickets is het vaak mogelijk tegen een kleine meerprijs met een groep tot 5 personen te reizen. Zo is het Schönes- Wochenende- Ticket verkrijgbaar vanaf 44 euro (anno 2014) en is geldig voor 5 personen.

Treinkaartje ICE Duitsland
Goedkoop met de snelle trein? Koop dan in de regel 3 maanden voor vertrek je treinkaartje (eerder kan niet). Vanaf € 19 per enkele reis kan je per ICE naar Duisburg, Düsseldorf, Oberhausen of Keulen. Dit tarief wordt niet in iedere trein en niet op ieder tijdstip aangeboden. Als je een goedkoop treinkaartje vindt, is deze vaak gebonden aan een specifieke trein. Je mag dus niet een trein eerder of later nemen. Naar andere Duitse bestemmingen betaal je vaak meer. Naar Frankfurt en Berlijn kost een enkeltje minimaal € 39. Is dit goedkope treinkaartje uitverkocht? Dan wordt het stapsgewijs duurder. Annuleren of omboeken is vaak mogelijk, maar tegen aftrek van € 15 omboekingskosten.

Reserveren
Ga je met de trein naar Duitsland? Dan kan je zelf kiezen of je wel of geen zitplek wil reserveren. Per gezelschap en per trein betaal je vier euro reserveringskosten. Voor dat bedrag ben je vervolgens wel verzekert van een zitplek. Reserveren kan alleen voor ICE's, intercity's, EuroCity's en nachttreinen.

Bahn 25
Ga je vaak per trein naar Duitsland? Dan kan je overwegen een kortingskaart bij de Duitse spoorwegen te kopen. Met Bahn 25 krijg je op de meeste treinreizen 25 procent korting. Ook als het om een goedkoop treinkaartje gaat. De kaart kost 62 euro per jaar. Op een internationale treinreis (voltarief) geniet je bovendien Railplus korting, dat is ook 25 procent korting.

Rondreiskaart Duitsland
Een maand onbeperkt rondreizen door Duitsland? In de zomer 2014 is dat mogelijk met de Deutschland Pass. Jongeren t/m 18 jaar reizen voor 149 euro, reizigers t/m 26 jaar voor 259 euro en volwassenen vanaf 27 jaar betalen 309 euro (409 euro in de 1e klas). Handig: indien je 19 jaar bent of ouder mogen je eigen kinderen gratis mee. De Deutschland-Pass is beschikbaar vanaf 30 juni t/m 31 augustus 2014. De reizen moeten plaats vinden voor 15 september 2014. De Deutschland-Pass is er ook voor twee personen. Deze variant kost 459 euro (659 euro in de 1e klas).

Treinreizen in Duitsland? Handige informatie
Op reis met de trein in Duitsland? Dan is www.bahn.de een handige website. De reisplanner is ook in het Nederlands beschikbaar door rechts boven de taal te wijzigen. 

Actuele informatie over bijvoorbeeld storingen is hier te vinden.
Weten waar de ICE komt? Download de ICE spoorkaart. Er is ook een IC spoorkaart en een kaart van het regionale spoor rond Berlijn. Op deze pagina van de de Duitse spoorwegen kunnen meer kaarten gedownload worden.

Belgische reizigers kunnen alle informatie vinden op de pagina Trein Duitsland per ICE op de website treinreiziger.be.

Handige liks op een rij

Foto´s: Duitse Spoorwegen / DB - Deutsche Bahn
Stand van zaken: voorjaar 2014

 
Tags: Reisinformatie / Reis / Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Treinreizigers testen Schiphol Garantie Service do 21 aug  Treinreizigers testen Schiphol Garantie Service
Reisinformatie wordt veelzijdiger di 19 aug  Reisinformatie wordt veelzijdiger
Drukte op call center 9292 di 19 aug  Drukte op call center 9292
RET personeel krijgt tablet of smartphone di 19 aug  RET personeel krijgt tablet of smartphone
Opnieuw storing bij digitale borden op stations vr 15 aug  Opnieuw storing bij digitale borden op stations
Treintarieven transparant gemaakt di 12 aug  Treintarieven transparant gemaakt
Reisinformatie bij storingen ook lastig voor RET wo 6 aug  Reisinformatie bij storingen ook lastig voor RET
Storing digitale borden treinstations do 31 jul  Storing digitale borden treinstations
Investeringen in Multimodale Reisinformatie zeer effectief di 15 jul  Investeringen in Multimodale Reisinformatie zeer effectief
Rampenreis met tegenstrijdige reisinformatie ma 14 jul  Rampenreis met tegenstrijdige reisinformatie

Internationale Treintickets:
- NS International
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Deutsche Bahn
- Alpen Express
- Thalys.com

Tip: 4 DVD's 175 jaar spoor: 24,95
175 jaar spoor

8 DVD's: Op en rond het spoor 24,95
Op en rond het spoor

Nederland onder stoom: 16,95
Nederland onder stoomAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol