alles over oenbaar vervoer
Trein door Europa
België Groot-Britanië Luxemburg Rusland
Denemarken Hongarije Noorwegen Spanje
Duitsland Ierland Oostenrijk Tjechië
Finland Italië Polen Zweden
Frankrijk Kroatië Roemenië Zwitserland

Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

maandag 1 september 2014
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

Bij zes grensovergangen rijden vanuit Nederland treinen naar Duitsland. De snelle en comfortabele ICE treinen passeren de grens bij Arnhem, intercity´s passeren de grens bij Hengelo. De overige treinen naar Duitsland zijn regionale treinen. In Duitsland worden de meeste treinen uitgevoerd door de Deutsche Bahn (DB). Naast de Duitse Spoorwegen zijn er overigens ook tal van regionale spoorwegmaatschappijen.

Zoek Treintickets

 • Treintickets naar Duitsland vanaf € 19 (regio Keulen)
 • Iedere Duitse bestemming vanaf € 39
 • IC-Bus naar Düsseldorf vanaf Eindhoven en Roermond
 • Treintickets boekbaar bij NS InternationalB-Europe en Bahn.de
 • Stedentrip Hotel + Treinreis via De Jong Intra
 • Treintickets 3 maanden voor vertrek

Treintickets
Online zijn via NS International steeds meer treintickets te boeken. Niet alleen voor de ICE, maar ook voor de regionale treinen en de InterCity Amsterdam - Berlijn. Via NMBS Europe zijn inmiddels alle Duitse bestemmingen te boeken. 

Te Enschede, Venlo en Heerlen zijn er op de stations kaartautomaten van de Duitse spoorwegen (DB). De kaartautomaten van de Duitse spoorwegen verkopen ook de speciale regionale Duitse kaartjes. Ook online kan je regionale rondreiskaarten als het Schönes-Wochenende-Ticket en het Quer-Durchs-Land-Ticket.

Treinen naar Duitsland

 • ICE Amsterdam - Frankfurt / ICE Amsterdam - Basel. De duitse hogesnelheidstrein rijdt ook naar Nederland. Meerdere keren per dag snelt de luxe trein van Amsterdam naar Frankfurt, en één keer per dag door naar het Zwitserse Basel. Bekijk dienstregeling. Voor München / Wenen: overstappen te Frankfurt Flughafen of Frankfurt Hbf. 
 • Trein Amsterdam - Berlijn. Eens in de twee uur rijdt er een intercity vanaf Amsterdam door naar Duitsland, meestal naar Berlijn. De trein naar Berlijn stopt o.a. ook in Bad Bentheim, Osnabruck en Hannover. Bekijk de dienstregeling. Voor Hamburg: overstappen in Osnabruck.
 • Regionale trein Groningen - Leer. Rijdt op werkdagen overdag ieder uur.  In Leer kan er overgestapt worden naar Hamburg,
 • Regionale trein Enschede - Münster / Dortmund. Vanaf Enschede rijdt er ieder half uur een regionale trein richting Gronau. Vanuit Gronau rijden de treinen door naar Münster (1x per uur) en Dortmund (1x per uur).
 • Regionale trein Venlo - Hamm. De Duitse spoorwegen (DB) rijdt vanaf Venlo met een regionale trein naar Mönchengladbach, Düsseldorf en Hamm. Voor Keulen overstappen in Mönchengladbach. De trein rijdt overdag ieder uur.
 • Regionale trein Heerlen - Aaken. De treinen van de Deutsche Bahn rijden vanaf Heerlen vrijwel ieder uur naar Aaken. Na Aken rijdt de trein door naar Stolberg-Altstadt en Eschweiler-Weisweiler.
 • Nachttreinen naar Duitsland. Tot december 2014 rijdt er dagelijks een nachttrein vanuit Amsterdam naar Dresden (betreft CityNightLine Amsterdam - Praag). Deze trein stopt ook in Berlijn. Verder rijdt er dagelijks een nachttrein naar München via Stuttgart (CityNightLine Amsterdam - München). De CityNightLine Amsterdam - Kopenhagen stopt ook op Duitse stations, maar komt per 1 november 2014 te vervallen. De CityNightLine Amsterdam - Zürich blijft wel bestaan en stopt op stations als Freiburg, Offenburg en Karlsruhe. 

Check hier alle bespaartips voor goedkope internationale treinkaartjes naar Duitsland en andere landen.

ICE - Duitse hogesnelheidstrein
De ICE is de Duitse hogesnelheidstrein. De ICE combineert comfort en betaalbaarheid. De treinen hebben een restauratierijtuig of een Bar-Bistro rijtuig en hebben in vergelijking met andere hogesnelheidstreinen veel beenruimte. Zowel in de eerste als in de tweede klas zijn er stopcontacten bij iedere twee zitplekken beschikbaar. Daardoor is reizen en werken een goede combinatie. Daarnaast zijn er audiokanalen beschikbaar en bij sommige zitplekken ook videokanalen. In de 1e klas is er catering bij de zitplek. Het ICE netwerk omvat heel Duitsland. Maar eveneens rijden er ICE treinen door naar Nederland, België, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk. 


Interieur 2e klas ICE

Tarieven regionale trein Duitsland
In Duitsland zijn er vaak goedkope tickets verkrijgbaar voor regionale treinen. Zoals het Schönes- Wochenende- Ticket waarmee één dag in het weekend onbeperkt met regionale treinen door Duitsland gereisd kan worden. Op werkdagen is er een andere variant voor de regionale trein, het Quer-durchs-Land-Ticket. Bij dit soort speciale regionale tickets is het vaak mogelijk tegen een kleine meerprijs met een groep tot 5 personen te reizen. Zo is het Schönes- Wochenende- Ticket verkrijgbaar vanaf 44 euro (anno 2014) en is geldig voor 5 personen.

IC-Bus: ook vanuit Nederland
Tussen Eindhoven - Düsseldorf en Roermond - Düsseldorf kun je ook gebruik maken van de IC-Bus. Daarmee concureert DB met haar eigen treinen. De bussen zijn van alle gemakken voorzien, zoals wifi en stopcontacten. Ze zijn op de trajecten waar ze rijden vaak sneller dan de trein én goedkoper. Zo kan je met de IC-bus al vanaf 9 euro per enkele reis naar Duitsland, inclusief zitplaatsreservering.

Treinkaartje ICE Duitsland
Goedkoop met de snelle trein? Koop dan in de regel 3 maanden voor vertrek je treinkaartje (eerder kan niet). Vanaf € 19 per enkele reis kan je per ICE naar Duisburg, Düsseldorf, Oberhausen of Keulen. Dit tarief wordt niet in iedere trein en niet op ieder tijdstip aangeboden. Als je een goedkoop treinkaartje vindt, is deze vaak gebonden aan een specifieke trein. Je mag dus niet een trein eerder of later nemen. Naar andere Duitse bestemmingen betaal je vaak meer. Naar Frankfurt en Berlijn kost een enkeltje minimaal € 39. Is dit goedkope treinkaartje uitverkocht? Dan wordt het stapsgewijs duurder. Annuleren of omboeken is vaak mogelijk, maar tegen aftrek van € 15 omboekingskosten.

Reserveren
Ga je met de trein naar Duitsland? Dan kan je zelf kiezen of je wel of geen zitplek wil reserveren. Per twee treinen betaal je 4,50 euro reserveringskosten. Voor dat bedrag ben je vervolgens verzekert van een zitplek. Reserveren kan alleen voor ICE's, intercity's, EuroCity's en nachttreinen.

BahnCard 25
Ga je vaak per trein naar Duitsland? Dan kan je overwegen een kortingskaart bij de Duitse spoorwegen te kopen. Met BahnCard 25 krijg je op de meeste treinreizen 25 procent korting. Ook als het om een goedkoop treinkaartje gaat. De kaart kost 62 euro per jaar. Op een internationale treinreis (voltarief) geniet je bovendien Railplus korting, dat is ook 25 procent korting.

Treinreizen in Duitsland? Handige informatie
Op reis met de trein in Duitsland? Dan is www.bahn.de een handige website. De reisplanner is ook in het Nederlands beschikbaar door rechts boven de taal te wijzigen. 

Actuele informatie over bijvoorbeeld storingen is hier te vinden.
Weten waar de ICE komt? Download de ICE spoorkaart. Er is ook een IC spoorkaart en een kaart van het regionale spoor rond Berlijn. Op deze pagina van de de Duitse spoorwegen kunnen meer kaarten gedownload worden.

Belgische reizigers kunnen alle informatie vinden op de pagina Trein Duitsland per ICE op de website treinreiziger.be.

Handige liks op een rij

Foto´s: Duitse Spoorwegen / DB - Deutsche Bahn
Stand van zaken: voorjaar 2014

 
Tags: Reisinformatie / Reis / Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Politiek wil betere treinomroep voor blinden ma 20 apr  Politiek wil betere treinomroep voor blinden
RET app nu ook met realtime reisplanner do 26 mrt  RET app nu ook met realtime reisplanner
CO2-calculator 9292 klopt niet wo 25 mrt  CO2-calculator 9292 klopt niet
Geen realtime drukte informatie meer bij NS-treinen ma 12 jan  Geen realtime drukte informatie meer bij NS-treinen
NS gaat vanaf 2016 minder stations bij vertraging overslaan di 2 dec  NS gaat vanaf 2016 minder stations bij vertraging overslaan
9292: e-ticket voor heel ov wo 26 nov  9292: e-ticket voor heel ov
Ook 9292 lanceert realtime reisplanner wo 26 nov  Ook 9292 lanceert realtime reisplanner
Finland per trein - Finse spoorwegen VR do 20 nov  Finland per trein - Finse spoorwegen VR
Meer bussen bij geplande werkzaamheden vr 10 okt  Meer bussen bij geplande werkzaamheden
Interview: NS wil realtime reisinformatie bij vervangend vervoer do 9 okt  Interview: NS wil realtime reisinformatie bij vervangend vervoer
Adverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol