alles over oenbaar vervoer
Trein door Europa
België Groot-Britanië Luxemburg Rusland
Denemarken Hongarije Noorwegen Spanje
Duitsland Ierland Oostenrijk Tjechië
Finland Italië Polen Zweden
Frankrijk Kroatië Roemenië Zwitserland

Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

zondag 1 januari 2012
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB
Duitsland per trein - Duitse Spoorwegen DB

Bij zes grensovergangen rijden vanuit Nederland treinen naar Duitsland. De snelle en comfortabele ICE treinen passeren de grens bij Arnhem, intercity´s passeren de grens bij Hengelo. De overige treinen naar Duitsland zijn regionale treinen. In Duitsland worden de meeste treinen uitgevoerd door de Deutsche Bahn (DB). Naast de Duitse Spoorwegen zijn er overigens ook tal van regionale spoorwegmaatschappijen.

Treintickets
Online zijn via NS Hispeed steeds meer treintickets te boeken. Niet alleen voor de ICE, maar ook voor de regionale treinen en de InterCity Amsterdam - Berlijn. Via NMBS Europe zijn inmiddels alle Duitse bestemmingen te boeken. Ook het goedkope Europa Spezial treinticket is via hen verkrijgbaar.

Te Enschede, Venlo en Heerlen zijn er op de stations kaartautomaten van de Duitse spoorwegen (DB). De kaartautomaten van de Duitse spoorwegen verkopen ook de speciale regionale Duitse kaartjes, zoals een Schönes- Wochenende- Ticket.

Treinen naar Duitsland

  • ICE Amsterdam - Frankfurt / ICE Amsterdam - Basel. De duitse hogesnelheidstrein rijdt ook naar Nederland. Meerdere keren per dag snelt de luxe trein van Amsterdam naar Frankfurt, en één keer per dag door naar het Zwitserse Basel. Bekijk dienstregeling. Voor München / Wenen: overstappen te Frankfurt Flughafen. 
  • Trein Amsterdam - Berlijn. Eens in de twee uur rijdt er een intercity vanaf Amsterdam door naar Duitsland, meestal naar Berlijn. De trein naar Berlijn stopt o.a. ook in Bad Bentheim, Osnabruck en Hannover. Bekijk de dienstregeling. Voor Hamburg: overstappen in Osnabruck.
  • Regionale trein Groningen - Leer. Een aantal keer per dag rijdt er een trein Groningen - Leer. In Leer kan er overgestapt worden naar Hamburg,
  • Regionale trein Enschede - Münster / Dortmund. Vanaf Enschede rijdt er ieder half uur een regionale trein richting Gronau. Vanuit Gronau rijden de treinen door naar Münster en Dortmund.
  • Regionale trein Venlo - Hamm. De Duitse spoorwegen (DB) rijdt vanaf Venlo met een regionale trein naar Mönchengladbach, Düsseldorf en Hamm. Voor Keulen overstappen in Mönchengladbach. De trein rijdt overdag ieder uur.
  • Regionale trein Heerlen - Aaken. De treinen van de Deutsche Bahn rijden vanaf Heerlen vrijwel ieder uur naar Aaken. Na Aken rijdt de trein door naar Stolberg-Altstadt en Eschweiler-Weisweiler.
  • Nachttreinen naar Duitsland. Dagelijks rijdt er een nachttrein vanuit Amsterdam naar Dresden (betreft CityNightLine Amsterdam - Praag). Deze trein stopt ook in Berlijn. Verder rijdt er een deel van het jaar dagelijks een nachttrein naar München via Stuttgart (CityNightLine Amsterdam - München). De CityNightLine Amsterdam - Kopenhagen, en de CityNightLine Amsterdam - Zürich stoppen ook op Duitse stations.

ICE - Duitse hogesnelheidstrein
De ICE is de Duitse hogesnelheidstrein. De ICE combineert comfort en betaalbaarheid. De treinen hebben een restauratierijtuig of een Bar-Bistro rijtuig en hebben in vergelijking met andere hogesnelheidstreinen veel beenruimte. Zowel in de eerste als in de tweede klas zijn er stopcontacten bij iedere twee zitplekken beschikbaar. Daardoor is reizen en werken een goede combinatie. Daarnaast zijn er audiokanalen beschikbaar en bij sommige zitplekken ook videokanalen. In de 1e klas is er catering bij de zitplek. Het ICE netwerk omvat heel Duitsland. Maar eveneens rijden er ICE treinen door naar Nederland, België, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk. 


Interieur 2e klas ICE

Tarieven in Duitsland
In Duitsland zijn er vaak goedkope tickets verkrijgbaar voor regionale treinen. Zoals het Schönes- Wochenende- Ticket waarmee één dag in het weekend onbeperkt met regionale treinen door Duitsland gereisd kan worden. Bij dit soort speciale regionale tickets is het vaak mogelijk tegen een kleine meerprijs met een groep tot 5 personen te reizen. Zo is het Schönes- Wochenende- Ticket verkrijgbaar vanaf 40 euro (anno 2012) en is geldig voor 5 personen.
Voor intercity´s en ICE´s geldt een duurder tarief. Echter, wie tijdig reserveert kan tegen bepaalde voorwaarden toch een goedkoop ticket kopen. Deze goedkope tickets zijn beperkt beschikbaar en vaak niet om te ruilen. Bahn.de heeft een Europa-Special, waarmee goedkoop per ICE gereisd kan worden. NS Hispeed verkoopt eveneens goedkope tickets, maar nog niet naar alle bestemmingen .
Men kan ook kiezen om een treinticket tegen het volle tarief te kopen. In dat geval geniet u van maximale flexibiliteit. Het volle tarief is geldig in iedere trein (op de route), en reserveren is niet nodig (maar is wel mogelijk).
De speciale CityNightLine tarieven zijn naar Duitse bestemmingen niet bij de Duitse Spoorwegen te boeken, maar wel via NS Hispeed. Daardoor heeft NS Hispeed vaak goedkopere CityNightLine tickets dan de Duitse spoorwegen.

Treinreizen in Duitsland? Handige informatie
Op reis met de trein in Duitsland? Dan is www.bahn.de een handige website. De reisplanner is ook in het Nederlands beschikbaar door rechts boven de taal te wijzigen. 

Actuele informatie over bijvoorbeeld storingen is hier te vinden.
Weten waar de ICE komt? Download de ICE spoorkaart. Er is ook een IC spoorkaart en een kaart van het regionale spoor rond Berlijn. Op deze pagina van de de Duitse spoorwegen kunnen meer kaarten gedownload worden.

Belgische reizigers kunnen alle informatie vinden op de pagina Trein Duitsland per ICE op de website treinreiziger.be.

Handige liks op een rij

Foto´s: Duitse Spoorwegen / DB - Deutsche Bahn
Stand van zaken: voorjaar 2012

 
Tags: Reisinformatie / Reis / Internationaal
terug naar alle artikelen
 
bezoekers van deze pagina hebben ook gelezen:
Mansveld omarmt D66 plan voor EU-reisplanner spoor di 15 apr  Mansveld omarmt D66 plan voor EU-reisplanner spoor
Merel van Vroonhoven blikt terug op vijf jaar NS do 27 mrt  Merel van Vroonhoven blikt terug op vijf jaar NS
Gele vertrekborden blijven nog even vanwege vertraagde besluitvorming di 25 mrt  Gele vertrekborden blijven nog even vanwege vertraagde besluitvorming
Ongewijzigd spoorboekje tijdens NSS. Treinlengtes wel aangepast vr 21 mrt  Ongewijzigd spoorboekje tijdens NSS. Treinlengtes wel aangepast
NS test vereenvoudigde reisplanner met 1 zoekveld do 13 mrt  NS test vereenvoudigde reisplanner met 1 zoekveld
NS gaat plan weghalen gele borden opnieuw bespreken wo 22 jan  NS gaat plan weghalen gele borden opnieuw bespreken
Zaterdagochtend toch weer treinen rond Hilversum vr 17 jan  Zaterdagochtend toch weer treinen rond Hilversum
Iets meer treinen uitgevallen in 2013 do 16 jan  Iets meer treinen uitgevallen in 2013
OVinfo Beta komt als beste uit app-test van Rover do 12 dec  OVinfo Beta komt als beste uit app-test van Rover
Voor Beter OV: Verwijderen gele vertrekstaten ordinaire bezuiniging wo 4 dec  Voor Beter OV: Verwijderen gele vertrekstaten ordinaire bezuiniging

Internationale Treintickets:
- NS Hispeed
- Voyages SNCF (TGV Europe)
- NMBS Europe
- Eurostar.com (Londen)
- Deutsche Bahn
- Alpen Express
- Thalys.com

Nieuw! Spoor editie 25: 29,90
Spoor 25 - De Alk

Nieuw! 150 jaar Haagse tram 19,95
Spoorwegen 2014

Spoorboekje 2014: 8,95

Ook te koop via AKO.nlAdverteren   |    Contact   |    Colofon   |    Copyrights   |    Disclaimer   |    Pers   |    Webmasters   |    Vacatures   |    Over ons
Wintersport trein   |    Trein Zwitserland   |    Trein Duitsland   |    Trein Berlijn   |    Trein Parijs   |    Trein Brussel   |    Modelspoor   |    Trein Londen   |    Parkeren Schiphol   |    Creditcard    |